Този месец журналистът от Bellingcat Христо Грозев е научил, че

...
Този месец журналистът от Bellingcat Христо Грозев е научил, че
Коментари Харесай

Руски убийци активно издирват Христо Грозев във Виена - помагат им местни агенти

Този месец журналистът от Bellingcat Христо Грозев е научил, че съветски убийци интензивно го търсят във Виена благодарение на локални сътрудници.
 
" Австрийските управляващи са на мнение, че не съм в сигурност там ", e споделил той на собствен сътрудник, създател на публикация във " Файненшъл Таймс ".
 
Грозев е обяснил, че персоналните му данни са били налични за някогашен офицер от австрийската работа за сигурност по разпореждане на съветското разузнаване. Това го е принудило да потърси сигурност в Северна Америка.
 
Австрийските управляващи са го предизвестили, че той не е в сигурност в страната, оповестява " Файненшъл Таймс ".
 

This month investigative journalist Christo Grozev learnt that Russian assassins were actively chasing him. What is it like being on Vladimir Putin’s ‘most-wanted’ list?https://t.co/1WG6qsSWcm
— Financial Times (@FinancialTimes) February 15, 2023

 
Авторът на публикацията написа, че преди няколко дни е получил известие от българския публицист, че преди малко е кацнал в Дъблин при полет от Австрия за Северна Америка.
 
" Почувствах вълна от облекчение. При естествени условия това презокеанско странствуване на Христо Грозев нямаше да е нищо удивително. Тъй като роденият в България Грозев работи за проверяващ уебсайт, той постоянно обикаля света.
 
Но това не са естествени времена. През миналата година Грозев и сътрудниците му неведнъж правеха разкрития за мрачни събития в Украйна и Русия, употребявайки техника за цифрово следене, наречена разследващ разбор с отворен код (OSINT).
 
Това накара режима на Владимир Путин да сложи 53-годишния Грозев в своя лист с " най-търсени лица ", показва изданието.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР