Този мащаб на смъртта се усложнява от остра криза с

...
Този мащаб на смъртта се усложнява от остра криза с
Коментари Харесай

Повече от 20 000 убити в Газа, тъй като цялото население е изправено пред криза с храна и вода

Този мащаб на гибелта се усложнява от остра рецесия с глада, предизвестия от интернационалните филантропични групи за привършване на запасите от чиста вода и боязън от заболявания, и всеобщо разселване на почти 1,9 милиона души, или 85 % от популацията на Газа.

Повече от половин милион души, или една четвърт от популацията на Газа, гладуват, съгласно Организация на обединените нации. Девет от 10 палестинци ядат по-малко от едно хранене дневно, съгласно Световната стратегия по храните.

Само девет от нейните 36 здравни заведения, всичките в южната част на Газа, към момента действат отчасти, съгласно Световната здравна организация.

Газа, разказана от генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш като „ гробище за деца “ предишния месец, също е изправена пред сериозен риск от изчерпани чисти военни доставки, „ въпрос на живот и гибел “, което може да аргументи гибелта на повече деца от ограничения и заболявания в границите на дни, съгласно изпълнителния шеф на УНИЦЕФ Катрин Ръсел.

Цялото население на Газа е изправен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР