Този магически период от десет години – откакто станеш на

...
Този магически период от десет години – откакто станеш на
Коментари Харесай

8 неща, които неминуемо ще ти се случат преди да станеш на 30

Този вълшебен интервал от 10 години – откогато станеш на 20 година до момента в който не навършиш 30, е изпълнен с доста уроци. През това време научаваш доста нови неща за себе си, осъзнаваш малко по-добре какво искаш от живота, взимаш избори, които ще се отразят на целия ти житейски път, и неизбежно се променяш – твоето 20-годишно Аз е доста по-различно от твоето 29-годишно Аз.

А ето какво най-вероятно ще ти се случи, когато наближиш 30-те:

1. Ще изгубиш другари
Въпреки че е мъчно и тежко да се разделяме с приятелите си, това е част от живота. Няма по какъв начин да бъдеш другарка с всички, просто в седмицата няма задоволително време. Ще би трябвало да се научиш да се стараеш за другарствата, които в действителност цениш, за тези хора, които постоянно те поддържат. Определено не е нужно да си другарка с хората, които те вършат нещастна, с тези, които не поставят същите старания, които те принизяват или с които просто няма какво към този момент да си кажете.

Ако усещаш, че някое другарство те напряга, е време да продължиш напред.

2. Ще се научиш да цениш съня
Когато станеш на 20 година, си към момента изпълнена с сила – можеш да учиш цяла нощ, да поспиш 2 ч., преди да отидеш на работа и отново да изглеждаш свежа и съответна, а най-после да завършиш деня с дискотека или бар. За страдание, ситуацията не е същото, когато наближиш 30-те. Все по-често ще се чувстваш изтощена, а когато не си доспиш, ще си раздразнителна, избухлива и прочувствена. Има директна връзка сред неналичието на сън и здравето – както психическото, по този начин и физическото. А здравето ти ще става все по-важно и ще би трябвало да се грижиш по-сериозно за него.

3. Вече не е занимателно да будуваш цяла нощ
Освен в случай че не си на някой НЕВЕРОЯТЕН ваучър, то няма смисъл да будуваш до 6 сутринта. Дискотеките стават все по-малко допустими. Да, понякога са супер, само че да пилееш пари всеки петък, с цел да се чувстваш като руина на идващия ден – не, благодаря. Да, махмурлукът става все по-неприятен с възрастта. Ще би трябвало да пестиш силата си за купоните, които в действителност си заслужават.

4. Ще копнееш да пътуваш... непрекъснато!
В началото на този 10-годишен интервал имаш доста свободно време и доста благоприятни условия за пътешестване, в случай че това се отнася и за теб, нашият съвет е – пътувай! Пътувай колкото постоянно можеш и не пести сили, тъй като по-късно ще започнеш сериозна 8-часова работа, ще имаш от ден на ден отговорности и грижи, а пък ще ти се пътува по-силно от преди. Затова пътувай постоянно, когато имаш опция – животът е прекомерно къс, с цел да не посетиш дестинацията на фантазиите си още тази година.

5. Ще ти е все по-приятно да прекарваш време сама със себе си
Може би си от хората, които обожават да излизат и ненавиждат да пропущат събирания и купони, само че с възрастта този купонджийски дух се уталожва. Понякога е супер да не отидеш на някое излизане, изключително в случай че не си въодушевена от компанията, която ще е там. Няма нищо неприятно в петък вечер да си останеш у дома и да отделиш време на себе си.

6. Едва ли ще се радваш на финансова непоклатимост
Да, някои от приятелите ти ще съумеят да си купят сами жилища (без никаква помощ от родителите си!), ще започнеш (или най-малко ще търсиш) сериозна работа, ще имаш повече пари, само че надали ще се радваш на финансовата непоклатимост, която са имали родителите ти на същите години. Просто времената са други и става все по-трудно да си финансово постоянен.

7. Пак няма да слушаш родителите си, макар че би трябвало да го направиш
С възрастта от ден на ден разбираш родителите си и осъзнаваш, че са били прави, когато са ти споделили това и това, само че отново ще им се дразниш от време на време. Родителите ти имат доста повече опит от теб и вместо да повтаряш техните неточности, можеш да се опиташ да се вслушаш в препоръките им. Поучи се от тяхното минало и ще си с една крачка преди другите.

8. Ще имаш по-добра визия от това, което искаш в живота

Трябва да посветиш своите 20 на това да откриваш и преоткриваш себе си. Пътувай. Работи разнообразни неща. Учи. Живей на разнообразни места. Така ще схванеш по-добре какво искаш. Не се опасявай от смяната, не се опасявай да правиш неточности и да преследваш опциите, които животът ти дава. Да, няма по какъв начин изцяло да осъзнаеш какво искаш от живота, тъй като ние непрекъснато се променяме, само че сигурно ще си много близо в края на 20-те ти години, в случай че преди този момент си отделила задоволително време, с цел да се опознаеш. Дори да си мразела всяка работа, с която си се захващала, най-малко си я отметнала от листата. Продължавай самоуверено напред! /dama.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР