Този летен туристически сезон е бурно коментиран във Фейсбук и

...
Този летен туристически сезон е бурно коментиран във Фейсбук и
Коментари Харесай

Цените на морето били паднали - 15 лева за цаца с картофки и бира

Този летен туристически сезон е бурно коментиран във Facebook и поради оповестените фотоси на празни плажове и цени по заведенията. Заради конкуренцията на "ол инклузив " пакетите по българското Черноморие цените в заведенията са паднали.

Така, в този момент за една и съща сума 4-членно семейство може да вечеря в крайбрежно заведение и във Варна, и в курорта „ Златни пясъци ", е открила инспекция на Българска национална телевизия.

В едно от многочислените заведения на плажната алея във Варна клиентелата е най-вече локална, туристи от вътрешността на страната и чужденци сядат по-рядко.

"Бира с цаца коства от порядъка на 10 лв., като цацата е порция 300 грама, а бирата - приказваме за огромна наливна ", разяснява Гергана Найденова, шеф на заведение за хранене.

Така едно 4-членно семейство може да вечеря за към петдесет лв..

В курорта „ Златни пясъци ", в този бар елитни марки алкохол са към шест лв. за 50 грама, кафето е три, а минералната вода два лв..

"Ако пристигна една компания от четирима индивида и си поръчат алкохол с безалкохолно какъв брой ще платят - 30-40 лв. най-вече ", споделя Пламен Пейчев, шеф на заведение за хранене.

В заведенията за хранене на свободна консумация порция пържени картофи е 5 лв., салатата - към седем. Може би тъй като туристите всеобщо си носят на плажа храна и безалкохолни от "ол инклузива " на хотела, в който са отседнали.

"От "ол инклузива " няма по какъв начин да чакам да дойдат кой знае какъв брой хора да си изхарчат парите тук. Така че и това ни смъква цените ", прибавя Пейчев.

На щандовете за бързо хранене обаче цените са двойни и изборът е от парче пица за три лв. до дюнер за осем лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР