Този, който обича, не си губи времето, за да се

...
Този, който обича, не си губи времето, за да се
Коментари Харесай

Словото на папата в Раковски - Този, който обича, не си губи времето да се оплаква

" Този, който обича, не си губи времето, с цел да се оплаква. Той постоянно вижда нещо съответно, което може да прави ". Това сподели папа Франциск пред вярващи от католическата общественост в България по време на визитата си в град Раковски. 

" Песимистите в никакъв случай нищо положително не вършат. Те разрушават всичко. Когато си мисля за песимиста, на разум ми идва една хубава торта. Какво прави песимистът – сипва оцет върху тортата и унищожава всичко. Докато любовта постоянно отваря вратите. Никога не съм познавал някой черноглед, който да е правил нещо положително ", сподели още папа Франциск.

" Трябва да преминем от културата на прилагателните в културата на съществителните ", уточни той, представен от bTV. По думите му не би трябвало да се лепят етикети.

" Господ е един нелечим оптимист . Винаги се стреми да ни води напред. Оптимистът е мъж или жена, който основава вяра в общността, продължи главата на Римокатолическата черква.

" Винаги съм казвал на брачните двойки да не се карат, само че даже да го вършат не е огромен проблем, тъй като е обикновено хората да се ядосват. Понякога се случва и по-сериозно да се скарат - даже чинии хвърчат. Трябва обаче да се помирят преди да свърши денят. Никога не завършвайте деня с война. Защото студената война на идващия ден е доста рискова ", обърна се към съпрузите папата.

Той сподели, че църквата е майка и хората не би трябвало да се отдалечават от нея, с цел да не се трансформира в мащеха.

" Дева Мария в никакъв случай не оставя ключовете отвътре на къщата, а постоянно извън, с цел да може да си отвориш вратата. И това е нашата майка, нашата вяра. Затова църквата е дом с отворени порти ", сподели папа Франциск.

Той приказва и за младежите, които постоянно губят корените си.

" Днес в света има две групи хора, които страдат доста. Това са младежите и възрастните . Трябва да създадем по този начин, че те да се срещнат между тях. Защото възрастните хора са корените на нашето общество. Не може да ги изпъдим. Те са живата памет на нашата религия. А младежите имат потребност от корени и памет. Те би трябвало да споделят между тях без боязън ", сподели папата.

" На улиците видях доста възрастни хора, които се усмихваха и ме поздравяваха. Всички те имаха богатство в себе си. Младежите също ме поздравяваха и се усмихваха. Те би трябвало да се срещнат, с цел да може възрастните да дадат на младите опцията да имат бъдеще ”, добави папата.

След края на словотоси Светият отец беше изпратен с песента " Една българска роза ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР