Този, който ме направи политик, е премиерът Бойко Борисов. Искам

...
Този, който ме направи политик, е премиерът Бойко Борисов. Искам
Коментари Харесай

Еврокомисар Мария Габриел, която ще празнува Коледа с гъши дроб и шампанско, призна кой я е направил истински политик

„ Този, който ме направи политик, е министър председателят Бойко Борисов. Искам да му благодаря като на човек, той е този, който ми даде доверието си ”, сподели еврокомисарят Мария Габриел в ефира на bTV. Тя употребява и опцията преди Коледа да благодари и на кумата си Малина Едрева, която ѝ дала късмет да влезе в политиката. „ Тя и брачният партньор ѝ ме срещнаха за първи път в Бордо ”, разясни Габриел.
Еврокомисарят приказва за работата си като евродепутат и европейски комисар, активността си в отбрана на човешките права и равноправието сред половете, както и за фамилията си. „ За мен правата на дамите са права на индивида и би трябвало дружно да ги отстояваме”, сподели Габриел.

Тя описа за работата си в отбрана на човешките права и равноправието сред половете. „ В Судан видях девойки и дами, които ходеха пешком 20 км, с цел да гласоподават, и ходенето беше изпълнено с песни и ликуващи крясъци – те в действителност имат вяра, че могат да трансформират историята на своята страна”, спомня си Габриел.

В Чад тя претърпява и различен значим миг, който бележи нейната борба за равноправието сред половете и правата на дамите. „ Една от дамите говореше какъв брой е неприятно ситуацията на дамите там и доста непринудено ми подаде дребната си дъщеричка и ми сподели „ Вземи я”. Знаете ли какъв брой е мъчно за една майка да се раздели с детето си, знаейки, че може би това е по-добро”, показа Габриел. „ Този образец ме води във всяко едно от дейностите ми, връщайки се в Европа, да не преставам да се боря за правата на жените”, добави тя.

Семейството на Габриел е комбиниране сред български и френски обичаи, защото тя е омъжена за французин. " Тъй като фамилията сме комбиниране от български и френски обичаи, Коледата ни се свързва със спазването на българските обичаи. При нас има питка с късметче. Има лозови сърмички. Междувременно обаче има и гъши дроб, който е характерен за региона Елзаз. Има и шампанско. Мирисът на коледа, той е уютността ", сподели тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР