Този, който има амбицията да реформира службите, първо трябва да

...
Този, който има амбицията да реформира службите, първо трябва да
Коментари Харесай

Румен Радев: Реформа не означава смяната на ръководствата на службите с наши хора от записа

Този, който има упоритостта да реформира службите, първо би трябвало да познава законите, структурата, дилемите и функционалностите им, както и метода на взаимоотношение с задграничните сътрудници. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Солун, помолен да разяснява обявения законопроект за реда, по който се назначават ръководители на службите за сигурност, оповестиха от прессекретариата на президента.

По думите на президента, не трябва политици, които не познават действието и законодателството, обвързвано със службите, да се заемат с промени в тях. „ Реформа не значи да смениш управлението с по този начин наречените „ наши хора “ от записа “, съобщи Румен Радев, визирайки записа от партийното заседание на „ Продължаваме промяната “ от май т.г. Президентът напомни, че през 2022 година ДАНС е отличена от Съединени американски щати с премията „ Джордж Тенет “, която се дава единствено един път годишно и е за изключителния принос на организацията за партньорството в подсилване на националната сигурност на Съединени американски щати и битка с хибридните въздействия. По думите на Румен Радев, в този момент наподобява, че тези, които желаят да вършат „ промяна “ и да обезглавят службите, ще отстранен управлението на ДАНС и по този метод в действителност ще обезсмислят оценката, дадена от нашите сътрудници от най-високо равнище. „ Нека се схванат, когато приказват за „ посолството “, в действителност те против посолството ли потеглят? “, попита президентът.

Попитан за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, президентът съобщи, че Петър Тодоров е човек с достолепие и чест, който не приема да следи по какъв начин се унищожава системата и се вършат назначения единствено с цел да се удовлетвори сюжетът от записа. „ В същото време той да няма безусловно никакво въздействие, а носи отговорност “, добави Румен Радев.

Във връзка с наводненията по Черноморието президентът уточни, че е нужен изчерпателен разбор за подготвеността на страната ни при бедствия и  какви би трябвало да са отговорностите и дейностите на локалните управляващи и страната в сходни случаи. Президентът даде образец със системата за ранно уведомяване, създадена и тествана от Министерство на вътрешните работи, с цел да стартира да действа от 1 септември. Държавният глава прикани да се ревизира за какво това не се е случило.

При злополучие най-важното е спасяването на човешкия живот и готовност на всички институции, сподели президентът и даде за образец реакцията на управляващите при бедствието в Карловско предходната година, когато няколко обитаеми места бяха засипани с дървена маса и тиня, само че не се стигна до загуба на човешки живот.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР