Този казус действително е скандален и не става въпрос за

...
Този казус действително е скандален и не става въпрос за
Коментари Харесай

ГЕРБ: Адвокатската кантора, с договор за 1 млн. лв. от ДКК, е свързана със Сиела

" Този проблем фактически е абсурден и не става въпрос за политически разчиствания на сметки ", съобщи пред Десислава Атанасова от ГЕРБ по отношение на следващия конфликт сред партията и служебния кабинет. Искрите прехвърчаха поради уволнението на директорката на Държавната консолидационна компания Ваня Караганева.
Още по темата
Според депутатката от ГЕРБ в прессъобщението, което беше оповестено от съвета на шефовете, имало няколко скандални точки.

" На първо място - това, че Караганева еднолично подписва контракти, без да има пълномощия от съвета на шефовете. Оказа се, че е имало разгласен конкурс от МИ през август за набиране на членове на съвета на шефовете на ДКК. До 7 септември е бил срокът за подаване на документи. На същата датата, евентуално в период, Караганева е подала своите документи. На 8 септември тя към този момент е назначена. Два дни по-късно е вписана в Търговския указател. За ден да се организира конкурс, да се впише, не мога нищо да настоявам, само че си направете изводите ", сподели Атанасова.

Тя беше безапелационна, че конфликтът не е политически. Според нея той би трябвало да е на тези, които бранят държавността.

" Ако всичко това, което членовете на съвета на шефовете обществено обявиха, е правилно, става въпрос за доста съществени нарушавания. Не одобрявам тезата, че тези, които са взели решението за освобождението на Караганева, имат общо с ГЕРБ. Всички назначения, които са правени, са според условията на Закона. Тези хора са издържали състезания. В този смисъл времево за назначени, до момента в който ГЕРБ е ръководеща партия, само че това няма общо. Не би трябвало да търсим сходна нечиста сделка ", сподели още представителката на ГЕРБ.

Според нея от дейностите на шефката на ДКК е имало и някакви последици. Тя уточни, че има случаи, при които съветът на шефовете подписват документ с един текст, а след това Караганева е подписвала съглашение с различен текст.

" От ГЕРБ се намесваме в проблема, тъй като считаме, че държавността, законността и честността, когато се слагат на напред във времето от който и да е, той би трябвало да има моралните устои да я пази. Ние считаме, че само по този метод - с гласност и бистрота в дейностите и решенията, могат да бъдат предпазени законността и честността. Мен ме тормози само това, което се е случило в прорез със закона ", уточни още Атанасова.

Според Тома Биков протичащото се към Държавната консолидационна компания (ДКК) прозира отбрана на корпоративен интерес.

Служебното държавно управление носи отговорност за тези решения и би трябвало да ги изясни доста ясно на обществото, сподели той пред.

По думите му се случват няколко сюжета по разнообразни линии, които са объркващи. Вчера стана ясно, че икономическият министър Даниела Везиева ще изиска оставките на трима членове на Съвета на шефовете на ДКК. В тази връзка Тома Биков съобщи, че е изумен от реакцията на министъра.

" ДКК е една доста значима държавна конструкция. Това е на практика Военнопромишленият комплекс, който е на облага през последните години. Разбираме, че внезапно са решили да дадат ексклузивитет на една частна компания, което значи, че той ще стартира да работи за нея през идващите години ", изясни Биков.

" Това е стратегическо решение, наред с другите много странни решения, като това да реалокират парите на предприятието от една банка в друга. Когато Бордът на шефовете споделя, че няма да носи отговорност за тези решения, тъй като не е взел участие във взимането им, министърът излиза и споделя, че ще уволни този ръб. Оттук нататък е доста значимо министър председателят и президентът да вземат отношение по този въпрос ", счита Тома Биков.

От ГЕРБ питат дали има ексклузивитет за една частна компания, което значи, че някой е работил за корпоративен интерес. " Наета е и адвокатска адвокатска фирма, която е получила над 1 млн. лева за работа, която към този момент е свършена от друга адвокатска адвокатска фирма, която също е получила своя хонорар. Доколкото разбирам, адвокатската фирма е обвързвана със " Сиела Норма ", сподели още Биков.

" На всичкото от горната страна има и извънсъдебно съглашение с друга компания за 50 млн. лева На мен леко стартира да ми намирисва на корупция ", добави той. За Тома Биков е забавно и за какво стартират да се реформират първо печелившите предприятия. Зад тези дейности той подозира други планове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР