Този казус действително е скандален и не става въпрос за

...
Този казус действително е скандален и не става въпрос за
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ГЕРБ няма нищо общо със скандала в ДКК

„ Този проблем фактически е абсурден и не става въпрос за политически разчиствания на сметки ”, съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ по отношение на следващия конфликт сред партията и служебния кабинет. Искрите прехвърчаха поради уволнението на директорката на Държавната консолидационна компания.

Според депутатката от в прессъобщението, което беше оповестено от съвета на шефовете, имало няколко скандални точки.
ГЕРБ заприказва за " пленена страна " и " калинките на Радев " при абсурда в ДКК (ВИДЕО)
От ГЕРБ желаеха отговори от Кирил Петков и Даниела Везиева по въпросите с уволнението на изпълнителния шеф на Държавната консолид...

„ На първо място – това, че Караганева еднолично подписва контракти, без да има пълномощия от съвета на шефовете. Оказа се, че е имало разгласен конкурс от МИ през август за набиране на членове на съвета на шефовете на ДКК. До 7 септември е бил срокът за подаване на документи. На същата датата, евентуално в период, Караганева е подала своите документи. На 8 септември тя към този момент е назначена. Два дни по-късно е вписана в комерсиалния указател. За ден да се организира конкурс, да се впише, не мога нищо да настоявам, само че си направете изводите ”, сподели Атанасова.

Тя беше безапелационна, че конфликт не е политически. Според нея той би трябвало да е на тези, които бранят държавността.

„ Ако всичко това, което членовете на съвета на шефовете обществено обявиха, е правилно, става въпрос за доста съществени нарушавания. Не одобрявам тезата, че тези, които са взели решението за освобождението на Караганева, имат общо с ГЕРБ. Всички назначения, които са правени, са според условията на Закона. Тези хора са издържали състезания. В този смисъл времево за назначени, до момента в който ГЕРБ е ръководеща партия, само че това няма общо. Не би трябвало да търсим сходна нечиста сделка ”, сподели още представителката на ГЕРБ.

Според нея от дейностите на шефката на ДКК е имало и някакви последици. Тя уточни, че има случаи, при които съветът на шефовете подписват документ с един текст, а в следствие Караганева е подписвала съглашение с различен текст.
Бухалките от запаса или какво може да чакат носителите на смяната
Ако някой си мисли, че ръководството на ГЕРБ е оставило единствено скелети в дрешника, доста бърка. Може и да изпаднат оттова неколцина, само че то...

„ От ГЕРБ се намесваме в проблема, тъй като считаме, че държавността, законността и честността, когато се слагат на напред във времето от който и да е, той би трябвало да има моралните устои да я пази. Ние считаме, че само по този метод – с гласност и бистрота в дейностите и решенията, могат да бъдат предпазени законността и честността. Мен ме тормози само това, което се е случило в прорез със закона ”, уточни още Атанасова по Нова телевизия.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР