Този кадастър ще показва на всеки един гражданин в реално

...
Този кадастър ще показва на всеки един гражданин в реално
Коментари Харесай

В Русе се създава първи по рода си екологичен кадастър за замърсителите на въздуха

Този кадастър ще демонстрира на всеки един жител в действително време какво се създава в обещано дружество, дали има замърсители

Русенци не престават да дишат замърсен въздух. В осем дни през януари са регистрирани повишени стойности на фините прахови частици в града. През предходната година за същия интервал са регистрирани два пъти по-малко дни с такива превишения, предава

"Проблемът с фините прахови частици не е единствено на град Русе, той е на международно равнище. Фините прахови частици са замърсители, които би трябвало да се следят непрекъснато. Трябва се управлява тяхното изпускане. Те се получават в резултат на замърсяването от битовото отопление и автомобилния превоз. Не би трябвало да се пропущат и метеорологичните условия, които оказват въздействие ", уточни шефът на Дирекция "Екология и превоз " в Община Русе проф. Любомир Владимиров в ефира на "България заран ".

По думите му покачването сега се дължи на ниското атмосферно налягане, както и на потреблението на твърдо гориво за отопление.

"Работим интензивно по стратегия "Лайф " - тя е за повишение на качеството на атмосферния въздух в България. Раздаваме отоплителни уреди на всички русенци, които желаят да заменят своите остарели отоплителни уреди на твърдо гориво с нови, които са на пелети или на газ ", сподели още проф. Владимиров.

Той изясни, че изискванията за кандидатстване са свързани с това хората да бъдат поданици на Русе, да разполагат със личен парцел. Има и такива за площ и за разположение на стаите, посочи той.

"Кандидатстваха досега към 500 души. Във втората фаза ползата също е доста огромен. Има към 400 искащи. Община Русе работи и във връзка с излъчванията от автомобилния превоз. Имаме цел да се вкарат зони с ниски излъчвания, "зелени улици ", където няма авто превоз ", изясни събеседникът.

И изрази вяра, че скоро ще стане допустимо селата към Русе също да аплайват по програмата.

"В момента се основава екологичен кадастър. Това го няма в България. Този кадастър ще демонстрира на всеки един жител в действително време какво се създава в обещано дружество, дали има замърсители и така нататък Цялата информация за предприятията в града да бъда налична за жителите ", акцентира проф. Владимиров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР