Този израз, който често може да се чуе за втория

...
Този израз, който често може да се чуе за втория
Коментари Харесай

Защо Макрон е толкова непопулярен?

Този израз, който постоянно може да се чуе за втория тур на президентските избори във Франция, демонстрира, че доста гласоподаватели не харесват доста Еманюел Макрон.

Но от кое място толкоз доста ненавист?

На първо място, това се дължи на личността на френския президент, изострена от свръхпрезидентския режим на Петата република: леден, безсърдечен, надменен, даже пренебрежителен, Еманюел Макрон обича да театралничи и се отличава с патосна съвестност.

Липсата на териториални връзки, взискателният език и общият му жанр, непознат на елементарните французи, го разделят, да вземем за пример, от Жак Ширак на цяла безкрайност. Но даже Франсоа Оланд, който искаше да бъде " национален " президент, стана доста неизвестен към края на мандата си.

Част от обяснението се крие във обстоятелството, че Макрон избра за себе си съсредоточен президентски жанр на ръководство като впечатляващ знак на вездесъщност и всемогъщество. Кралският престол би му подхождал идеално. А в президентството при ръководството на рецесиите с " Жълтите жилетки " и Covid-19 го отчужди в допълнение от забележителна част...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР