Този Изборен кодекс е срамен. Това заяви на брифинг Тома

...
Този Изборен кодекс е срамен. Това заяви на брифинг Тома
Коментари Харесай

Тома Биков: Този Изборен кодекс е срамен

Този Изборен кодекс е неприличен. Това съобщи на брифинг Тома Биков от ГЕРБ.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/137375725039727
" Ние сме единствената партия, която не е имала информация за тези съвещания за избора на новия състав на ЦИК, ние не знаем на какви критерии би трябвало да дават отговор членовете на Централната изборна комисия ", добави Биков. Той посочи, че за идните на 5 май съвещания е научил от медиите и към момента в централата на партията няма постъпила публична покана.

По думите му изборното законодателство се прави по този начин, че да завоюват избрани политически сили, които са близки на Румен Радев.

" Целта е Румен Радев да завоюва втори мандат. Начинът по който се направи този Изборен кодекс е неприличен и жесток, знае ли се кой го е писал, какво е мнението на Венецианската комисия ", добави Тома Биков.

" Колегите мълчат по тематиката Русия, тематиката с човешките права, тематики които касаят директно евроатлантизма. " Демократична България " забива най-вече ножа. Слави Трифонов политически плахо замълча. Ако чака 240 болшинство в действителностите в България няма по какъв начин да се случи ", добави Георг Георгиев.

По-рано по отношение на признатите от 45-ото Народно заседание промени в Изборния кодекс, президентът Румен Радев заяви, че ще организира на 5 май съвещания с парламентарно показаните партии и обединения, с цел да се запознае с препоръчаните от тях номинации за състава на Централната изборна комисия.

Покани за това са изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно заседание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР