Този Изборен кодекс е срамен. Това заяви на брифинг Тома

...
Този Изборен кодекс е срамен. Това заяви на брифинг Тома
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Тома Биков: Този Изборен кодекс е срамен

Този Изборен кодекс е неприличен. Това съобщи на брифинг Тома Биков от ГЕРБ.



Гледайте на НА ЖИВО брифинг на ГЕРБ ТУК.



По-рано по отношение на признатите от 45-ото Народно заседание промени в Изборния кодекс, президентът Румен Радев заяви, че ще организира на 5 май съвещания с парламентарно показаните партии и обединения, с цел да се запознае с препоръчаните от тях номинации за състава на Централната изборна комисия.

Покани за това са изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно заседание.

Публичното чуване на предложенията, направени от парламентарно показаните партии и обединения, ще стартира от 14.00 часа на " Дондуков " 2 и ще се излъчва в действително време на интернет страницата на президентската институция.

Със собствен декрет през днешния ден президентът утвърди правила за осъществяване на обществени съвещания и процедура за назначение на състава на ЦИК.

По време на брифинг на ГЕРБ тази заран министър председателят в оставка Бойко Борисов съобщи, че служебното държавно управление на кандидат-президента Радев ще продължи месеци наред и това е задачата.

" Няма да има и последващо държавно управление, без значение от резултата. Защото партиите се държат безконтролно ", добави Борисов. Според него, сега се нанасят вреди на демокрацията.

" При този " насипен " парламент, при тези взаимоотношения на политическите субекти по кое време ще има цялостен мандат - в никакъв случай ", сподели Борисов.

По тематиката за президентските избори, Бойко Борисов съобщи - " няма да съм аз, изрично! ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР