„Този институт е описан в закона за водите, като една

...
„Този институт е описан в закона за водите, като една
Коментари Харесай

Николай Денков: Системното място на НИМХ е към МОСВ

„ Този институт е разказан в закона за водите, като една от неговите съществени действия е да обезпечава информация, която се употребява за общия обзор на кръговрата на водите, които са свързани с ръководството на водите, които са свързани с Министерството на околната среда и водите. Именно това демонстрира, че тяхното място е там “, сподели министърът на образованието Николай Денков пред БГНЕС.

Днес от Национален институт по метеорология и хидрология отхвърлиха да разгласяват информация за прогнозата за времето и стопираха уеб страницата си, като оповестиха протестна подготвеност.

„ Системното място на този институт е към Министерството на околната среда и водите. Не запознат съм какво идват тези опасения. Мястото на института би трябвало да е там, където се употребява неговата експертиза. Институтът не е към Българска академия на науките. Те излязоха преди три години с аргумента, че не са тъкмо научна организация, а имат главно ведомствени функционалности. Сега споделят, че не би трябвало да ги преместим като ведомствена функционалност. Те съчетават и двете функционалности, само че като ведомство тяхното място е в Министерството на околната среда и водите “, съобщи той.

Министерството на образованието е подкрепило нарастването на бюджета на Българска академия на науките.

„ Министерството е на страната на всеки, който си прави добре работата. Министерството от самото начало е отстоявало позицията, бюджетът на Българска академия на науките би трябвало да се усили с 20 милиона лв. “, разяснява Денков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР