Този ход ще бъде изправен пред почти сигурно съдебно предизвикателство.

...
Този ход ще бъде изправен пред почти сигурно съдебно предизвикателство.
Коментари Харесай

Администрацията на Тръмп обмисля данъчни облекчения за богатите

Този ход ще бъде изправен пред съвсем несъмнено правосъдно предизвикателство.

© Jonathan Ernst Още по тематиката
Върховният съд на Съединени американски щати даде зелена светлина щатите да събират налог върху продажбите от онлайн търговците

Новите правила ще обиден най-сериозно дребните онлайн ритейлъри, а Amazon може да завоюва
26 юни 2018
Какво значи данъчната промяна в Съединени американски щати за Европа

Без да желае, Америка прави услуга на Европа. Сега е моментът Европейски Съюз да затвори дефинитивно опциите за укриване на налози и да обезпечи постоянна данъчна база при по-ниски ставки
26 яну 2018
Банките в Съединени американски щати и Европа чакат по-слаби резултати поради данъчната промяна на Вашингтон

Причината е в смяната в цената на активите по отсрочените налози
10 яну 2018
Тръмп показа най-големия проект за данъчна промяна в Съединени американски щати от 30 година насам

Републиканската партия желае да одобри измененията до края на годината, само че разломът в партията дава обещание проблеми
28 сеп 2017
Данък облага в Съединени американски щати няма да бъде намален до обещаните от Тръмп 15%

Заради заплахата от по-голям бюджетен недостиг ставките ще са сред 20 и 25%
19 юли 2017 Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обмисля да заобиколи Конгреса и да прокара предложение за данъчни облекчения на стойност близо 100 милиарда $ за богатите, написа The New York Times. Този ход ще понижи данъчното облагане на финансовите облаги и ще реализира дългогодишната упоритост на доста вложители и консерватори.

Финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин сподели в изявление в границите на срещата на върха на Г-20 в Аржентина този месец, че неговият отдел изследва дали може да употребява регулаторните си пълномощия, с цел да разреши на американците да регистрират инфлацията при установяване на данъчните отговорности за финансови облаги.

" Ако не може да бъде реализирано посредством законодателен развой, ще разгледаме какви принадлежности в Министерството на финансите би трябвало да създадем ", сподели Мнучин, като акцентира, че не е ясно дали Министерството на финансите има правото да работи независимо във връзка с промените. " Вътрешно изследваме това и ние също учим икономическите разноски и въздействието върху растежа ", добави той.

Предложението

Понастоящем налозите върху финансовите облаги се дефинират, като се извади първичната цена на актива от цената, на която е продаден, и се полза разликата, нормално с 20%. Например, в случай че един вложител си е купил акции на стойност 100 хиляди $ през 1980 година и ги продаде за 1 млн. $ през днешния ден, той дължи налози върху сумата от 900 хиляди $. Но в случай че първичната покупна цена бъде поправена с инфлация, тя ще бъде към 300 хиляди $, като понижи облагаемата " облага " до 700 хиляди $. Това ще спести на вложителя 40 хиляди $.

Реакциите

Този ход ще бъде изправен пред съвсем несъмнено правосъдно предизвикателство. Това би могло да ускори и демократичната рецензия на републиканската данъчна политика във време, когато републиканците се борят да завоюват гласоподавателите с изгодите от данъчните промени, които президентът Тръмп вкара в края на предходната година.

" В миг, когато дефицитът е отвън надзор и най-богатите се оправят по-добре от всеки път, да им се даде още едно предимство е неточност и ще покаже същинското лице на републиканците ", сподели сенатор Чък Шумър от Ню Йорк, водач на демократите.

Данъците върху финансовите облаги се изплащат най-вече от тези, които изкарват доста, и не бяха изменени с последните данъчни промени от края на предходната година. Независими разбори допускат, че над 97% от изгодите от индексирането на финансовите облаги за инфлацията ще се отнасят до най-богатите 10% от американците.

Консервативните бранители на проекта настояват, че даже и да бъдат оспорени в съда, това въпреки всичко може да даде подтик на стопанската система, като докара до вълна от продажби на активи.

Дългогодишният напън за смяна на данъчното облагане на приходите от вложения също по този начин насърчи правния спор върху първичния смисъл на думата " цена " в Закона за приходите от 1918 година и върху пълномощията на Министерството на финансите да пояснява думата в регламентите.

Според бюджетния модел, употребен от Wharton School of Business в Университета в Пенсилвания, индексирането на финансовите облаги с инфлацията ще понижи държавните доходи със 102 милиарда $ за десетилетие, като 86% от изгодите ще бъдат за най-богатия 1% от популацията. Според отчет на Конгреса от юли спомагателният дълг, основан посредством индексиране на финансовите облаги по отношение на инфлацията, най-вероятно ще компенсира всеки тласък, който понижава данъчната тежест за стопанската система.

" Малко евентуално обаче е да има забележителен или какъвто и да е резултат върху икономическия напредък от независимо предложение за индексиране ", се споделя в отчета.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР