Този ход идва ден, след като Microsoft заяви, че ще

...
Този ход идва ден, след като Microsoft заяви, че ще
Коментари Харесай

Google обяви съкращения на близо 12 000 работни места

Този ход идва ден, откакто Microsoft съобщи, че ще понижи броя на чиновниците си с 10 000

Компанията майка на Гугъл - Alphabet, разгласи съкращаването на към 12 000 работни места в международен мащаб, трансформирайки се в последния американски софтуерен колос, който подхваща огромно преструктуриране, написа БГНЕС.

" Решихме да понижим работната си мощ с почти 12 000 длъжности ", съобщи основният изпълнителен шеф на Alphabet Сундар Пичай в имейл до чиновниците, като добави, че съкращенията са в отговор на изменящата се " икономическа действителност ".

Този ход идва ден, откакто Microsoft съобщи, че ще понижи броя на чиновниците си с 10 000 през идващите месеци, следвайки сходни съкращения от страна на притежателя на Фейсбук - Meta, Amazon и Twitter.

" Предприехме непоколебим обзор на всички продуктови области и функционалности, с цел да подсигуряваме, че хората и функциите ни са в сходство с най-високите ни цели като компания ", написа Пичай.

" Ролите, които отстраняваме, отразяват резултатите от този обзор. Фактът, че тези промени ще се отразят на живота на чиновниците, ми тежи доста и поемам цялостна отговорност за решенията, които ни доведоха дотук, " споделя още Сундар Пичай.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР