Този филм го гледаме вече 30 години. Тези неща може

...
Този филм го гледаме вече 30 години. Тези неща може
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Хората са масовка на нечий интерес, сценаристите са едни и същи вече 30 години

„ Този филм го гледаме към този момент 30 години. Тези неща може да впечатлят единствено най-младите, които не помнят митингите през 90-те или тези против Орешарски. Но по-големите знаем добре, че това са сюжети и че нищо няма да последва... Хората просто са масовка на нечий интерес. Сценаристите са едни и същи, методите през годините също. Който следи политиката, вижда ясно това “, по този начин водачът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народно събрание Веселин Марешки разяснява събитията от последните дни пред БНР.
Марешки съобщи, че и ВОЛЯ взе участие в митингите от последните дни, единствено че в третия митинг, за който нито една медия не приказва. „ Това още един път демонстрира, че октоподът по този начин се е сраснал, че може да направи по този начин, че никой да не чува за третия митинг. Но аз през вчерашния ден бях в бензиностанциите, бях измежду хората, които прииждаха на тълпи, доста повече от тези и на двата митинга в центъра на София. Гражданите бяха струпани пред бензиностанциите и стачкуваха против картелите в горивата, против всички тези, които са ги ограбвали през годините, против бедността, против немотията и неналичието на опция за заслужен труд “, сподели Марешки.
Той уточни, че проблемите не са занапред и попита за какво Христо Иванов е реагирал в този миг и по този начин показно, а не преди три години, за какво от заран до вечер ни се втълпява, че това е дневният ред на обществото. Според водача на ВОЛЯ всеки български жител, освен Христо Иванов, би трябвало да има правото, да слезе на всеки български бряг. И че това е един от огромните проблеми – някои го вършат показно.
„ Превърнаха България в автобусна народна власт. Едните докарали хора с рейсове, другите и те, трети докарват по избори рейсове от чужбина... И всичко това, с цел да объркат и обезверят още повече хората и на следващия ден никой да не отиде да гласоподава и с техните малко партийни гласове още веднъж да държат цялата власт “, съобщи още водачът на ВОЛЯ.
Той показа, че през вчерашния ден на митинга при президента видял нещо доста значимо и показателно – пред малките екрани един почтен човек признал, че преди 30 години е бил тук, на същия площад да стачкува, и през днешния ден отново е тук, тъй като не живее по-добре. „ Ако желае да смени едни с други, само че отново от същите, което го вършат към този момент 30 години, той в никакъв случай няма да живее по-добре. За четиригодишния мандат на президента, животът на хората не се е трансформирал! Ако аз бях станал президент, смяна и то за по-добро, щеше да има. И без да съм президент, животът им е по-добър поради справедливите цени на медикаментите, поради справедливите цени в бензиностанциите... Важно е хората да схванат – в случай че се лутат сред тези два митинга, смяната няма да пристигна. Трябва да намерят алтернативата - честните и почтените като нас от ВОЛЯ “, безапелационен бе Марешки.
По думите му президентът ясно се е оповестил като патерица на Нинова. „ Нека президентът да не ме приканва да бъда еднакъв с Лупи, с Мая Манолова, с всички тези, които унищожиха живота на българите. Защо не разиграваше същите сценки преди четири години, когато стъпи във властта, когато си направи държавно управление? Нали същите тези хора, които в този момент назовава „ мутри “ бях в неговото държавно управление първо? “, сподели още водачът на ВОЛЯ. Според него всичко това, което се демонстрира по медиите, ще отврати хората още повече, те ще се затворят в себе си и няма да гласоподават. „ Мога да се обзаложа, че на идващите избори ще се получи същото както е сега. После хората отново ще страдат и иска ми се обаждат на мен, ще вършат фейсбук групи и ще ме желаят да ги спася от картела, да направя нещо... “, съобщи още Веселин Марешки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР