Този етап няма да се отварят детските градини, като се

...
Този етап няма да се отварят детските градини, като се
Коментари Харесай

Поне още седмица мислят за детските градини

Този стадий няма да се отварят детските градини, като се следи ситуацията в други страни - да вземем за пример Дания, където към този момент 10 дни са отворени и няма отражение върху епидемиологичната конюнктура, само че да вземем за пример в Германия се регистрира такава. Оперативният щаб работа по доизясняване на разпоредбите за работа и живот в изискванията на Коронавирус, сподели Венцислав Мутафчийски.

За благополучие у нас продължава клъстерното разпространяване на заболяването, откриваме висок % от контактни лица от първи ред, което разрешава маркиране и ограничение на болестта, изясни Мутафчийски и добави, че това дава шансове за по-нормален живот.

Шефът на Оперативния щаб обаче акцентира: Това не е връщане, това е новата нормалност, в която никой не приказва за отпадане на физическата отдалеченост.

Той разяснява и рецензиите, че при двама инфектирани е била въведена изключителна обстановка, а в този момент при над 2000 ограниченията са доста по-малко строги по този начин: Когато бяха двама души, никой не беше чувал за ковид. Самите хора, ние нямахме никакви привички какво да вършим. Сега и дребните деца знаят, че би трябвало да си мият ръцете, да не пипат безсистемно и да си поставят ръцете в устата, да не се прегръщат и гушкат. Това изискваше време и тези два месеца това е извоювано време. "

Според оценката на Мутафчийски задачите на щаба са изпълнени - реализирана е обстановка на ниска заболеваемост, лечебните заведения са укрепени, личният състав е подготвен, направените са протоколите, известно е по какъв начин се работи.

На въпрос няма ли операция с броя на умрелите и повода, която се афишира за смъртните случаи, Венцислав Мутафчийски дефинира като подигравка с паметта на умрелите и с техните близки изказванието, че у нас няма нито един умрял от ковид, а единствено от съпътстващите болести. Шефът на ВМА съобщи, че персонално е подготвен да спомага на всеки, който желае да влезе като доброволец във болничното заведение и да види какво е положението на пациентите в инфекциозното поделение. " Няма да работи - единствено да гледа: това е дълготрайно, тежко боледуване и болните не могат да преодолеят всичко, което им се стоварва от ковид. " Венцислав Мутафчийски акцентира, че медицината се бори за живота на всеки един и заболелите от ковид, макар всичките си съпътстващи болести, биха могли да живеят, съгласно стандартите на актуалната медицина, години още.

Освен това по тематиката за съпътстващите болести, Мутафчийски уточни, че в България има над 800 000 души с хипертония.

На въпрос за туризма това лято, Венцислав Мутафчийски уточни, че Европейска комисия предлага диалози сред страни с реципрочни ограничения и еднообразно развиване на епидемиологичната конюнктура, както и диалози на районен симптом. Все още остава обаче рекомендацията за авто туризъм. За авиопревозите се обмисля да се вкара условие да се конфигурират климатични съоръжения каквито употребяват лечебните заведения, с така наречен хепафилтри. Това изисква капиталовложения и съответните условия не са предмет на работа и пълномощия на щаба, изясни Венцислав Мутафчийски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР