Този доклад посочва не само резултатите, но и връзките, които

...
Този доклад посочва не само резултатите, но и връзките, които
Коментари Харесай

Младен Маринов: Постигането на ефективни присъди е един по-дълъг процес

" Този отчет показва освен резултатите, само че и връзките, които службите за сигурност са построили. Значи работата е ефикасна. В отчета е посочено, че във връзка с битка с корупцията, са реализирани позитивни резултати. Очакват се ефикасни присъди, само че това е един по-дълъг развой. За първи път се затварят три от шестте индикатора. Не виждам по какъв начин бихме го нарекли негативен. " Това разяснява министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
Относно връщането на Митьо Очите, Маринов съобщи, че се чака още решението от турска страна.
" За страдание на мен ми се желае час по-скоро, само че турската страна си съблюдава законите. Все отново Турция не е в Европейски Съюз, в Европейски Съюз работят принадлежности, които катализират процеса да върви по-бързо ", сподели още министърът в изявление за bTV.
В отговор на въпрос по кое време семейство Баневи ще се приберат в България Маринов отговори: " Семейство Баневи не е нужно да се прибират. Те са арестувани с Европейска заповед за арест. Френски съд преглежда въпроса с екстрадицията им. Семейство Арабаджиеви са оповестени за търсене. По всички правила с Европейска заповед за задържане, със заповед за задържане от Интерпол. Има сигнали, че са във Франция. След като са приложени процедурите, всяка една страна е длъжна да ги ревизира и задържи, в случай че се опитат да преминат границата. "
За митингите от последните дни Маринов изясни, че някои от тях са били авансово декларирани и регламентирани в общината и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, само че други са били нерегламентирани и извършени без уредник.
" Нашата задача е в тези случаи в действителност да подсигуряваме един добър публичен ред, да подсигуряваме гражданския мир, тъй като имаме случаи на спорове сред протестиращи ", сподели Маринов и добави, че там, където няма уредници, органите на реда няма с кого да беседват и постоянно се намират и провокатори.
" Призоваваме да се съблюдават правата на всички жители ", сподели още министърът.
Маринов съобщи, че няма да взима отношение по въпроса дали зад митингите стоят политически сили: " Това, което следя е, че има жители, които ясно показват това, което желаят, само че има и лица, които намерено търсят борба с полицейски чиновници и аз не мога да си обясня какво предизвика това държание, в случай, че на въпросите от останалите жители какво прави полицията, с цел да освободи автомагистралата, ние към момента сме на стадий апел за съблюдаване на закона. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР