Този ден в историята: 26 декември 1862 г. — Най-често

...
Този ден в историята: 26 декември 1862 г. — Най-често
Коментари Харесай

Този ден в историята – 26 декември 1862 г.: 38 мъже от Дакота, екзекутирани по заповед на Ейбрахам Линкълн

Този ден в историята: 26 декември 1862 година — Най-често уважаван като президента на Съединените щати, освободил робите, Ейбрахам Линкълн е прочут с нещо друго в индианската страна. На този ден преди 160 години 38 мъже от Дакота бяха обесени по заповед на Линкълн в най-голямото всеобщо обесване в историята на Съединени американски щати.

Екзекуцията се случи в Манкато, Минесота, пред към 4000 фенове. Някои исторически разкази споделят, че всеки от мъжете се е държал за ръце и е пеел обичайната ария на Дакота в моментите, водещи до гибелта им.

Често изтривани от историята, обесването на мъжете е директно разследване от войната на Съединени американски щати и Дакота от 1862. Войната е резултат от нарушени контракти и неизпълнени обещания от държавното управление на Съединени американски щати, откакто земята на Дакота продължава да понижава.

Войната продължава над 37 дни и води до гибелта на към 77 американски бойци и 29 воини от Дакота. Съединени американски щати арестуваха повече от 2000 водачи на Дакота, като доста от тях в последна сметка бяха наказани на затвор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР