Този ден според каноните на православната църква е празник в

...
Този ден според каноните на православната църква е празник в
Коментари Харесай

На 26 март - имен ден празнуват Габриел, Габи, Гавраил

Този ден съгласно каноните на православната черква е празник в чест на божия вестител Св. Архангел Гавраил. Той е един от седемте архангели – тези, които възнасят молитвите на хората към Бог, разкриват пророчествата и пазят вярващите от злото.

На този ден имен ден честват: Гавраил, Гаврил, Гавраила, Гаврила, Габриел, Габриела, Габи.

Имен ден честват всички, които носят името Габриел (означава - Божия крепост), Габриела, Габи, Гавраил, Гаврил, Гавраила, Гаврила. Какво значи името Габриела, изяснява sanovnik.bg.

1. Габриела е древноеврейско име, което значи Божия цитадела.

2. Жените с това име имат имен ден на 26 март.

3. Всяка Габриела има балансиран темперамент, несломима воля и мощна вътрешен глас.

4. Тези дами са остроумни, иронични, само че и доста отмъстителни.

5. Габриела е сензитивна жена, само че умее да управлява страстите си.

6. Жените с това име са положителни домакини, умият да основават комфорт и са доста гостоприемни.

След това Свети арх. Гавраил се появил в храма при Дева Мария с вестта, че е определена да стане майка на Сина Божий. Благовещение почетохме на 25 март и като ден на Майката. Благовещение се е чествал като Ден на майката до 1944 година След това бил неразрешен от националната власт. Преди няколко години е възобновен по самодейност на група българки, отпред с Юлия Берберян. В светото писание са маркирани и други случаи, в които Свети арх. Гавраил е осъществявал контакт с живите хора, с цел да им каже, че следва да се случи значимо религиозно и историческо събитие. Най-яркият от тези случаи е 12 август. Свети арх. Гавраил посетил още веднъж Божията майка, която към този момент била стара и състарена от човешка тъга жена. Той предал известие от Иисус Христос, че след 3 дни ще пристигна персонално да я прибере на Небесата.

Да стартира да се приготвя за своето връщане към Рая. Успение Богородично честваме на 15 август. Години по-късно се явил на духовник от Атон и му споделил по какъв начин да бъде почитана Божията майка. Това става с химна “Достойно ест ”. На този ден православната черква отбелязва Събор на Св. Арахангел Гавриил. Бог изпратил архангел Гавраил в храма да извести на св.пр. Захарий раждането на Йоан Кръстител и неговото бъдещо служение като Предтеча на Иисус Христос. Архангел Гавраил занесъл и богатствата новина на Пресветата Дева за това, че тя ще роди Спасителя Иисус Христос.

На 26 март не почитаме някой светец или паметта на мъченици. Отдаваме респект към извънредно извисено духовно създание, което идва от Небесата. Честит Имен Ден! Празникът се назовава Събор на Свети арх. Гавраил.  На 25 март от Царството Небесно се спуснал към Земята архангел Гавраил. Поставена му е задача да донесе персонално огромната новина. Почтената и целомъдрена госпожица Мария ще зачене посредством Светия дух момче, което ще царства над света и ще го промени.

 

 

На 26 март християните почитаме самия Божий делегат и вестоносец. Свети арх. Гавраил идвал на Земята при живите хора няколко пъти. Той се явил в храма на праведния Йоаким. Казал му, че Господ чул молитвите му и скоро с неговата жена Света Анна ще имат щерка. После отишъл при Света Анна и я предизвестил, че скоро ще зачене и ще роди щерка, макар напредналата възраст, тъй като Господ чул молитвите й. Това са родителите на Пресвета Богородица. След години Свети арх. Гавраил се появил при Светия оракул Захария и при неговата жена Елисавета. Донесъл им вестта, че след дълги години бездетие, ще станат родители на момче. Него ще нарекат Йоан и той ще върви преди Онзи, който е писано да се роди след него (Иисус Христос).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР