Този ден е голям празник и за България, не само

...
Този ден е голям празник и за България, не само
Коментари Харесай

БСП и АБВ се кланят пред ПСА с руския посланик, 9 май бил преди всичко Ден на победата

Този ден е огромен празник и за България, освен тъй като сме част от Европейския съюз, само че и тъй като страната ни и българският народ са дали своя принос за едно по-добро бъдеще . Българският народ помни, че 9 май е на първо място Ден на Победата над нацистка Германия. На 9 май, преди 76 години, беше повален най-опасният зложелател на човечеството - хитлерофашизма . Това сподели водачът на БСП-София Калоян Паргов в словото си пред Паметника на руската войска (ПСА).

Той, членове на Изпълнителното бюро, на Градския съвет, на районните организации на партията в столицата, общински съветници и народни представители от Българска социалистическа партия се включиха в шествието на " Безсмъртния полк ".

Паргов означи, че на тази дата всяка година отдавали респект пред руските войни, които проляли кръвта си в името на свободата и човеколюбието .

" С проявените смелост и висок дух воините от Първа българска войска също извършиха гражданския си дълг през последната фаза на Втората международна война ", съобщи ръководителят на софийското Българска социалистическа партия.

По думите му българо-руските връзки, връзките сред славянска и православна България и славянска и православна Русия имали дълга история, изпълнена с образци на напредък и несъгласия, на многовековно съдействие и приятелство .

" Българският народ, за разлика от част от ръководещата ни политическа класа, е признателен на съветските хора , без които Деветомайската победа нямаше да се случи. Нека преодолеем откритото през прехода статукво - да отсъства единно мнение и заслужено отношение към Русия. Нека не разрешаваме да ни замесват в скандални афери. Нека не се поддаваме на непознати ползи, идеологически внушения и експанзии ", прикани Калоян Паргов.

" Днес, ние, българските социалисти, изправени през Паметника на руската войска, заявяваме, че пазим и ще опазваме в сърцата и душите си загатна за 9 май , за героизма и себеотрицанието на десетките милиони жертви на фашисткото настъпление. Ние ще останем правилни на завета да се борим за мир, независимост, обществена правдивост и приятелство ", уточни в словото си той.

" Да се противопоставяме на всевъзможни похищения на избрани публични кръгове, които вкарват нашето родно място в обречени случки против Русия и съветския народ ", настоя още водачът на столичните социалисти и добави в умозаключение, че 9 май бил празникът на саможертвата и свободата, празникът на единението сред народите за мир и съгласие.

От своя страна председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова написа в профила си във " Facebook ", че " през днешния ден е специфичен ден, свързал в едно Денят на успеха и Денят на Европа. На 76-ата годишнина от тази паметна дата да сведем чела пред саможертвата на милионите починали. Победата над хитлерофашизма бе основата, на която се реализира дълготраен мир и наша задача е да го пазим. Само посредством разговор и съгласие Европа може да върви напред. Само като помни уроците на историята и не повтаря грешките от предишното ".

Междувременно представители на управлението и актива на АБВ сервираха цветя пред Паметника на руската войска . Председателят на партията Румен Петков акцентира, че успеха над нацизма била празник и на България и не трябвало да стопираме да се гордеем и да го повтаряме . Без този ден светът нямаше да е подобен, какъвто е и без него Денят на Европа нямаше да съществува, добави той, като си направи обща фотография с посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР