Този човек не предлага мир, не предлага Русия да се

...
Този човек не предлага мир, не предлага Русия да се
Коментари Харесай

Михайло Подоляк за Румен Радев: Този човек ни предлага да паднем на колене

" Този човек не предлага мир, не предлага Русия да се изтегли от нашите територии, той ни предлага да паднем на колене и да приемем решението, че Украйна повече няма да я има ", сподели в предаването " 120 минути " Украйна Михайло Подоляк, консултант на Зеленски, във връзка позицията на Румен Радев, изразена преди няколко дни в Брюксел.

" На мен ми се желае този човек да говореше по този метод и по този начин да поставяше акцентите, с цел да може на всички да бъде ясно какво предлага той. Той не предлага мир, не предлага войната да се приключи, тъй като не предлага главното – Русия да напусне нашата територия. Той ни предлага да застанем на колене и да продължаваме да разрешаваме нашите деца да бъдат убивани. ", изясни тезата си Подоляк.

" Ще водиме война, с цел да освободим територията си и всеки президент би споделил това. Ако се беше случило на България, евентуално и вие щяхте да постъпите по този начин ", продължи той в изявлението на Стоян Георгиев.

Тази седмица Румен Радев направи скандално изявление в Брюксел, малко преди всички водачи на Европейски Съюз да проведат среща с украинския президент Володимир Зеленски.

" Служебното държавно управление извърши задачата, сложена от 48 Народно събрание, да се даде въоръжение от запасите на българската войска. Надявам се държавното управление ще прояви разсъдък в бъдеще това да не се позволява. Това е кръвопролитна война. Все по-рядко чуваме гласове за мир. Чуваме единствено гласовете на оръжията. Чуваме единствено апели за победа, без някой да може да дефинира какво значи победа ", разгласи Радев пред публицисти в Брюксел.

Съветникът на Зеленски еднопосочно формулира какво значи победа и какво договаряния за мир:

" Няма потребност от илюзии какво можем да договорим - единственият метод да спре войната е изтеглянето на съветските войски и бойци от нашата територията ", сподели той.

Попитан за българската помощ, която стана обществено ясна едвам от изявленията на Die Welt и Politico преди месец, Подоляк отговори:

" Вие сте страхотна страна, която доста ни оказа помощ, вашият министър председател (бел. р. имаше поради Кирил Петков) ще реши самичък по кое време желае да приказва обществено. В най-тежкия миг вашата страна ни оказа помощ и това вечно ще го запишем в сърцата си. "

Подоляк отхвърли да влиза в елементи за естеството на българската военна помощ, само че даде да се разбере, че тя е била огромна, значима и навременна.

По отношение на Русия и на русофилските настроения у нас Подоляк сподели:

" Всеки човек може да има вяра в това, което желае. Но да сложим верните акценти - по какъв начин ще реагирате, в случай че някой влезе в дома ви и стартира да ви убива. Русия не влага в себе си, в хората си, а постоянно влага в това да отиде другаде и да убие някого.

През 2014 тя влезе при нас и разсели престъпни контингенти. Тогава не взехме решение да освободим нашите територии, за наше страдание. 8 години по-късно Русия реши, че Украйна е слаба страна и че за 3 дни ще ни унищожи. "

" Не слушайте съветска агитация. Русия ще бъде записана в историята с черната багра, не заставайте до нея, в никакъв случай. ", приключи Подоляк.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР