Този бюджет, ще покрие параметрите за 3% дефицит, но трябва

...
Този бюджет, ще покрие параметрите за 3% дефицит, но трябва
Коментари Харесай

Хампарцумян: Бюджета е хипотеза, ако не успееш да събереш, харчиш по-малко и пак ще събереш

„ Този бюджет, ще покрие параметрите за 3% недостиг, само че би трябвало да бъдем дисциплинирани. Бюджета е догадка, в случай че не успееш да събереш, харчиш по-малко и отново ще събереш “, сподели финансистът Левон Хампарцумян по bTV.

Според него ограниченията за събираемост, по банков път, което одобриха депутатите в бюджета за компании с над 100 чиновници., са положително желание, само че ще се види по какъв начин ще се реализира, тъй като от другата страна съгласно финансиста ще има опозиция

„ Вместо да гоним бизнеси с апарати и ДСС, по-добре е да се измисли друго решение, като патентен налог да вземем за пример, би могло нещо да се направи, само че това очевидно не е работа за бюджет за 6 месеца, в този момент се търсят ограничения за по-бързи резултати “, сподели Хампарцумян.

Друга смяна, която одобриха депутатите късно нощес на 20-часовото съвещание е да се разкрива банковата загадка по искане на шефа на Национална агенция за приходите, в случай че това е поискано от обществен реализатор.

„ Това е остарял спор, всевъзможни служби желаят да имат неорганичен достъп към финансовата информация за компании и човеци, банките надлежно се съпротивляват и това е спор, който няма да се позволи и се търсят рационални взаимни отстъпки. Представете си, в случай че финансовите данни попадат при недоброжелатели и от тази позиция би трябвало да бъдем деликатни да не дадем прекомерно елементарен достъп “, счита финансистът.

Според него бюджета не се бори с инфлацията, основават се условия стопанската система да се бори с нея. Най-добрия метод е да създават повече артикули и услуги.

Финансистът заключи, че би трябвало да се стремим към бюджети без недостиг, като съгласно него този за идната година или ще бъде с сходен недостиг или с малко по-намален от предходния.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР