Този бюджет няма политика по отношение на цените, коментира депутатът

...
Този бюджет няма политика по отношение на цените, коментира депутатът
Коментари Харесай

Делян Добрев: Този бюджет гарантира, че цените ще продължат да се покачват

Този бюджет няма политика във връзка с цените, разяснява депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Делян Добрев във връзка актуализацията на бюджета от държавното управление. Той даде образец, че е по-добре без тези 25 стотинки отплата на литър, само че горивата да са под 3 лв..

" Този бюджет подсигурява, че цените ще продължат да се повишават. Този бюджет усилва прогнозата си за инфлация за тази година, както усилва и дълга. Липсват обезщетения за бизнеса. Той ще би трябвало още веднъж всеки месец да върви да се моли на държавното управление за обезщетения за тока и газа. Тези обезщетения биха удържали инфлацията - това го няма в бюджета. Кризата е обвързвана с цените ”, безапелационен е депутатът. Добрев акцентира, че отстъпката от 25 ст. за горивата липсва в държавния бюджет.

„ Това щяло да бъде през промени в Закона за енергетиката. Тоест, към момента не е несъмнено дали ще стане ”, уточни някогашният енергиен министър. Той посочи, че цените на бензиностанциите са се повишили след оповестяването на мярката от държавното управление.

„ Ще се дава на калпак, което е незаслужено. Несправедливо е този, който кара кола за половин милион, и този, който кара такава за 5 000 лева - и двамата да получат по 25 ст. Не се прави по този начин обществена политика ”, посочи Добрев. Според него държавното управление не прави смяна.

„ Продължаваме да настъпваме мотиката, тъй като някой мисли, че знае по-добре от останалите ”, разяснява Добрев желанието на ръководещите да върнат двете цени за тока. Той напомни, че това е тествано през 2005 година Мярката, обаче, криела риск от основаването на доста обособени партиди. Депутатът уточни, че от ГЕРБ биха дали ваучер за горивата на хората с ниски приходи. Биха заложили ясно и обезщетения за бизнеса до края на годината.

„ Третото най-важното е да се борим с инфлацията. Мисля, че ще го създадем по-добре от този кабинет. Най-малкото би трябвало да се изследва за какво горивата са 3,50 лева, при по-евтин нефт от 2012 година ”, означи Добрев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР