Този бюджет е още от същото. Когато правиш нещо и

...
Този бюджет е още от същото. Когато правиш нещо и
Коментари Харесай

Христо Проданов: Този бюджет е още от същото

" Този бюджет е още от същото. Когато правиш нещо и неведнъж го повтаряш - няма по какъв начин да очакваш някаква смяна. Няма никакви промени. " Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Христо Проданов в ефира на Българска национална телевизия.
Той даде пример  с бюджета на НЗОК, който всяка година се покачва със 700-800 милиона, само че нищо не се усъвършенства. „ Необходими са промени - опазването на здравето не би трябвало да е търговия, а лечебните заведения не би трябвало да са търговски сдружения. Защото в този момент не може държавните лечебни заведения да вземат участие в търгове за медикаменти, а в това време да освободиш частните лечебни заведения да си купуват медикаменти на каквито желаят цени и да ги заплаща Здравната каса “, уточни Проданов.
Той напомни, че в последното постоянно държавно управление, където са взели участие социалистите, е имало доста нарастване на приходите. " Имахме обществена програма  за над 20 милиарда и това е извънредно нужно на България в подтекста на това, че би трябвало да догонваме междинните европейски приходи. Това е методът да се стабилизира стопанската система, хората да живеят по-добре и младите, които напуснаха България, да стартират да се връщат и да основават фамилиите си тук “, сподели националният представител.
" Ако държавен орган е постановил, че има рискови детайли по Паметника на Съветската войска, това значи, че би трябвало да бъде заварден, обезопасен, ремонтиран и още веднъж жителите да имат достъп до него. Това, което се случи, е държавен вандализъм “, разяснява Христо Проданов.
И добави: „ В общественото пространство се появиха фотоси от коледните празненства на ПП-ДБ с торта украсена с фигурите на отрязаните елементи на паметника, измежду които отрязана глава на дете. Абсолютен фашизъм. Ако това е главната платформа за сформиране на някакво болшинство в СОС - тъпо за всички софиянци. Проблемите изискват съществено отношение от страна на общинските съветници. Тези, които 35 години след рухването на комунизма още го рутят - това са безусловно несъстоятелни хора. “
„ Държава, която събира пластмасови капачки, с цел да купува кувьози и не може толкоз години да направи една детска болница - това е страната на Борисов, Пеевски и Петков. Проблемът с детската болница не може да бъде приключен през 2024 година, само че което зависи от нас, ще оказваме помощ, с цел да се случи ", сподели в умозаключение Христо Проданов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР