Този брифинг е свързан с това, че както знаете ще

...
Този брифинг е свързан с това, че както знаете ще
Коментари Харесай

Кузманов: Създадохме нова програма за финансирането на спортните федерации

" Този брифинг е обвързван с това, че както знаете ще се образува ново държавно управление и бяхме длъжни да обобщим някои неща, които сме свършили досега ", съобщи служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов на конференция в министерството.

" Много съм щастлив, че предходната седмица слушах дебата на партиите, които считат да създадат държавно управление и въз основата на това, което чух за техните стратегии, в региона на спорта и младежта се оказва, че множеството неща освен сме ги почнали, а сме ги и свършили. Говореше се за изчегъртване и всякакви други тежки думи. Това, че някой си гледа работата не значи, че е изчегъртване. Министерството извършва и контролни функционалности ", уточни той.

В момента общо 15 инспекции са дадени към Национална агенция за приходите.

" Създадохме стратегия, посредством която да се избегне субективизъм при финансирането на спортните федерации. Всяка една федерация ще получи първични пари и оттам-нататък с направените параметри всяка ще си надгражда парите, които е проработила ", анонсира спортният министър.

Разработена е и стратегия за кадровото обезпечаване на треньорите в даден клуб.

" Министерството се пребори и издействахме средства за премиите на олимпийците от Летните ОИ, защото в бюджета бяха заложени доста малко пари за премиране. Променихме програмата за награждаване на параолимпийците (прецентът на премиране на параолимпийците към този момент ще бъде надалеч по-висок спрямо предишни Олимпиади) ", гласят част от най-интересните изречения, които сподели Кузманов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР