Този апел е насочен към всички велосипедисти, които изкачат на

...
Този апел е насочен към всички велосипедисти, които изкачат на
Коментари Харесай

Важен апел към велосипедистите и тротинеткаджиите

Този зов е ориентиран към всички велосипедисти, които изкачат на пешеходните пътеки. И освен...

Апелът е ориентиран и към всички родители, на които децата им карат тротинетки. Диана Трендафилова написа в обществената мрежа Facebook, че преди дни две деца, които са били към 10-годишни, са изкочили засилени с тротинетките на пешеходната пътека в Пловдив. Шофьорката е карала автомобила си постепенно и деликатно, което вероятно е предотвратило случай, но тя вметва, че децата би трябвало да се научат, че се слиза и се бутат тротинетките, като преди този момент се оглеждат.

" Аз също съм родител и детето ми знае по какъв начин да пресича, само че тези деца изрично не знаеха! ", пише Трендафилова.

Жената се обръща към родителите, като ги моли да научат децата си по какъв начин се пресича платното за движение по пешеходните пътеки.

" Бъдете деликатни на пътя и като пешеходци и като водачи! Всички имаме фамилии и ни чакат да се приберем живи и здрави! ", прибавя още Диана. С обявата си тя се надява родителите, които пускат по пътищата децата си без контрол, да извърнат внимание и да си влязат в отговорностите.

Ваня Георгиева отбелязва в мненията под поста, че възрастните са доста по-зле от децата. " Сигурно 70% от децата стопират, оглеждат се и тогава минават. Има обаче доста възрастни, които са безрасъдни и въобще не ги интересува коли ли има, хора ли, за 2 секунди минават и то тъкмо за толкоз става белята. Няма спирка, няма оглеждане, нищо! Всеки си мисли, че на пътя той е с преимущество, да не приказваме за всевъзможни други обстановки, които се получават сред водачите при прекосяване през нерегулирано кръстовище! Масово и водачите не знаят разпоредбите за придвижване. Докато всеки си мисли за себе си и на него да му е добре, по този начин ще е... Докато няма правила, които да се съблюдават, и ред, които да се вътворява, до момента в който книжките се дават ей по този начин, тъй като някой дава пари, това е ситуацията. Слагаме по още един чифт очи и се надяваме сътрудника до нас да знае какво прави. ", написа тя.

Законът гласи:

Велосипедистите би трябвало да минават пешеходната пътека пешком, би трябвало да слязат от велосипеда и да преминат като пешеходци, тъй като другото е извънредно рисково.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР