Този анекс означава спокойствие за пациентите. До края на юли

...
Този анекс означава спокойствие за пациентите. До края на юли
Коментари Харесай

Председателят на фармацевтичния съюз: Никога не е имало място за притеснение

" Този анекс значи успокоение за пациентите. До края на юли нищо не се трансформира и продължаваме да работим по старите условия ". Това увери в ефира на " Фокус " и предаването и предаването  " Newsroom " маг. фарм. Димитър Маринов, ръководител на Българския фармацевтичен съюз по отношение на подписания анекс между НЗОК и фармацевтичния съюз за удължение на контракта за разпределяне на медикаменти по здравна каса до края на септември.

По думите му достъпът на пациентите до лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели е обезпечен. Маринов разясни още, че това, което е било контрактувано със здравната каса, ще бъде въведено от 1 юли, новата система ще се тества до септеври и ще се наложи в избрания интервал двете системи да работат редом.

" От септември месец ще тръгне новия метод на управление ", съобщи той и добави, че фармацевтичния съюз е упорствал за по-добър надзор, което кардинално би трябвало да бъде настоявано от здравната каса.

" Искахме всеобщ и предпазен надзор, с цел да може да не бърка лекаря, когато предписва и фармацевта, когато отпуска неправилни наставления, тъй че тези предписания, по-късно, да не бъдат заплащани на аптеката ", каза председателят на Българския фармацевтичен съюз.

Според него когато става дума за надзор не се касае някой да се меси в решенията на лекаря за наставление на медикаменти, а чисто административни неща.  

Той успокои хората, че в никакъв случай не е имало място за терзание по отношение на нерешителност на хората, че е допустимо да останат без медикаменти.

" Много е значимо това договаряне да се резервира ", сподели той като напомни работата на здравната сподели преди 2009 година, когато не е имало контрактувани сътрудници и са били на разположение доста усложнения на пациентите с достъп до медикаменти.

Веселка ИВАНОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР