Този 2023 GMC Canyon AT4 е заседнал на пешеходна пътека на 14 000 фута в Колорадо

...
2023 GMC Canyon AT4 е блокиран близо до върха на
Коментари Харесай

2023 GMC Canyon AT4 е блокиран близо до върха на Скалистите планини в Колорадо вече дни — може би дори повече от седмица. Съобщава се, че първият опит за възстановяване на офроуд пикапа е бил неуспешен, което е накарало властите да прибягнат до екстремни мерки, за които човек си представя, че шофьорът ще плати сметката.

Камионът е заседнал на Декалиброновата пътека, а пешеходен маршрут от седем мили, който обикаля четири планински върха над 14 000 фута (местните ги наричат ​​"четиринадесетте"). Името му е портманто от тези четири върха; Демократ, Камерън, Линкълн и Брос. Съобщава се, че неизползваните минни пътища около района сега виждат около 30 000 туристи годишно.

Въпреки това, пътеката е частично разположена в частна собственост. Между нов риск от отговорност на собственика, както се съобщава от , и лошото състояние на пътеката, посочено от , Decalibron е ефективно затворен през по-голямата част от годината, отваряйки отново едва в края на юли. Само един месец отне на шофьор на GMC Canyon от 2023 г., за да напомни на собственика защо е ограничил достъпа на първо място.

Снимка на неподвижния камион беше споделена във Facebook групата 14ers.com, където плакатът каза, че е взето между връх Камерън и връх Брос на път за последния. GMC явно се беше плъзнал отстрани на пътеката върху наклон от разхлабени камъни, шофьорът очевидно беше загубил сцепление и се беше заровил в разхлабената повърхност. Предполага се, че точното местоположение, посочено в изображенията по-долу, е около 13 800 фута, или почти колкото можете да стигнете в Скалистите планини на Колорадо.

От събирането на анекдоти от коментари под снимката, разбираме, че камионът е там най-малко от понеделник, 28 август. Спекулира се, че шофьорът е стигнал до пътеката по път, който се приближава до Брос, Камерън и Линкълн от изток, но завършва в началото на пътеката или се превръща в бивш миньорски път. Един коментар показва, че маршрутът не е добре маркиран и че не е нечувано шофьорите да се изгубят и да се опитат да се качат нагоре по пешеходната пътека.

Но този шофьор очевидно не е осъзнал колко далеч са били утъпкания път, докато не се забиха. Свидетел каза, че камионът се е вкопчил до диференциала си, създавайки риск от преобръщане, ако шофьорът се опита да изключи захранването. Друг турист, който каза, че е говорил с шофьора на камиона, съобщи, че е помислил, че пътеката е път. Много коментатори посочиха, че камионът е имал регистрационен номер от Арканзас, което предполага, че шофьорът може да не е запознат с планинския терен.

Към вторник, 29 август, камионът очевидно е бил достигнат от доброволческата организация Colorado 4x4 Rescue and Recovery , което може да е довело със себе си собствени превозни средства за възстановяване. Съобщава се, че шофьорът е присъствал, но не е ясно дали са прекарали нощта в планината. Въпреки това извличането изглежда е било неуспешно, тъй като снимка, споделена в неделя, 3 септември, показва изоставеното превозно средство с дъски за сцепление, които все още го обграждат. Това означава, че камионът може да е бил там повече от седмица – и все още да е там, тъй като все още не е съобщено за възстановяване.

В ирония на съдбата коментаторите отбелязаха, че достигането до тази точка през югозападната част на пътеката може да изисква шофиране по частната част от пътеката, която пресича земя, собственост на някой си Джон Райбър според Colorado Sun. Това съвпада с името на вицепрезидента на автомобилните услуги в AAA Colorado - хората, на които се обаждате, когато сте заседнали отстрани на пътя. Въпреки това Reiber вероятно нямаше да се зарадва на това обаждане.

Горската служба на USDA не можа да предостави информация за състоянието на превозното средство към момента на публикуването и нашето запитване до Colorado 4x4 Rescue and Recovery беше не е върнат. AAA също не отговори на искането ни за коментар от Reiber.

За съжаление, това далеч не е единственият скорошен инцидент, при който своенравни шофьори са обездвижили превозните си средства на пътеки над нивото на техните умения. След поредица от сериозни инциденти на прословутия труден проход Черна мечка в Колорадо, шерифът на Сан Мигел предупреди неопитните шофьори на четири колела да далеч от прохода, преди да го затвори напълно. Но това не попречи на шофьора на Toyota 4Runner да го кара все пак, само за да бъде осъден от шерифа като „пълен клоун“, когато се забиха.

Независимо дали имаше някакви знаци или не за да възпират този шофьор на GMC, все пак трябваше да дойде момент, в който те се запитаха дали е време да се върнат. Пътеката е видимо достатъчно широка само за туристи и няма успоредни пътеки на много офроуд пътеки по високите местности. Но когато увереността ви е напомпана от нов камион, неопитност и може би лишаване от O2, можете да направите скъпа грешка. И не само вие трябва да го почистите.

Бъдете леки, хора.

Имате съвет или въпрос към автора? Можете да ги намерите тук: [email protected]

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР