Toyota Yaris GR е един от новите автомобили, който доби

...
Toyota Yaris GR е един от новите автомобили, който доби
Коментари Харесай

Колко бърза е Toyota Yaris GR?

Toyota Yaris GR е един от новите коли, който доби популярност като един от най-интересните коли за шофиране в последните години. Видео на холандския канал AutoTopNL демонстрира по какъв начин се оправя дребният хечбек след старт от място, както и при ускоряване до над 200км/ч на немски аутобан.

Макар автомобила да е създаден за писта с повече завои и ускорението в права линия да не е най-вълнуващата част от неговото шофиране, то можем да отбележим, че той се оправя сносно с ускорението до 100км/ч. След старт от място това лишава тъкмо 5.16 секунди, съгласно измервателната техника, което частично се дължи и на задвижването на четирите колела.

Двигателят е с размер от 1.6-литра, а мощността доближава 257 конски сили. Максималния въртящ миг от 360 нютон метра се предава към четирите колела, както споменахме, а трансмисията е механична с 6 предавки. След старта от място можем да забележим и частта с ускорението на автомагистралата, където оптималната скорост доближава 232км/ч, а спринтът от 100 до 200км/ч лишава тъкмо 15.79 секунди. Вижте видеото.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР