Toyota разработва технология за повторно използване на батерии от стари

...
Toyota разработва технология за повторно използване на батерии от стари
Коментари Харесай

Toyota ще прави суперакумулатор от стари батерии за Prius

Toyota създава технология за наново потребление на акумулатори от остарели хибриди и електрически автомобили, снети от употреба. Японският производител има намерение да построи от тях "суперакумулатор " и да го включи в градската електропреносна мрежа, оповестява Auto Express.

За плана ще бъдат нужни 10 000 остарели акумулатори от Prius и електрическата версия на микроавтомобилчето iQ. Те ще бъдат обединени в батерия с мощ 10 хиляди киловата, който ще съхранява непотребната електрическа енергия в часовете с ниско натоварване и тока, генериран от слънчеви и ветрогенератори.

Натрупаното електричество ще се употребява при високи натоварвания на мрежата и изключителни обстановки. В Toyota били уверени, че даже остарели акумулатори с понижен потенциал ще се оправят със задачата, издържайки съмненията и честотата на напрежението. По-голяма част от акумулаторите са никел-металхидридни.

Проектът се реализира взаимно с японския енергиен оператор Chubu Electric Power, който доставя електричество в района Чубу на остров Хоншу. Ако тестванията се увенчаят с триумф, големият суперакумулатор ще проработи през 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР