Toyota планира да построи лаборатория в Мичиган, за да разработва

...
Toyota планира да построи лаборатория в Мичиган, за да разработва
Коментари Харесай

Toyota ще строи фабрика за батерии за електромобили

Toyota възнамерява да построи лаборатория в Мичиган, с цел да създава и прави оценка качеството на батериите си за EV. Tя ще бъде на стойност 48 милиона $ и се чака да стартира работа през 2025 година Лабораторията ще се концентрира върху всеки аспект на батериите от равнището на клетките до пакетите, които се конфигурират в електрическите автомобили. Тя също по този начин ще оцени зареждането на EV и свързаността с източници на сила и инфраструктура. Лабораторията ще подкрепи производството на компанията във заводи в Северна Каролина и Кентъки.

Новата лаборатория, ситуирана западно от Детройт в град Йорк, съответствува с по-новите старания на Toyota да усили вложенията в електрически автомобили в международен мащаб и по-специално в Северна Америка. Японският авто производител разгласи през май, че възнамерява да създаде първия си електрически SUV, създаден в Съединени американски щати, във фабриката си в Кентъки, започвайки от 2025 година Триредовият автомобил ще употребява акумулатори, доставени от новия цех за акумулатори на Toyota в Северна Каролина. Toyota също по този начин сподели, че ще похарчи спомагателни 2,1 милиарда $ за завода за акумулатори.

Toyota постоянно е характеризирана като изоставаща спрямо други огромни автомобилни производители, които са поели амбициозни задължения да пренасочат по-голямата част от портфолиото си към електрически транспортни средства с акумулатори. Вместо това Toyota твърди, че хибридите и plug-in хибридите също играят значима роля.

Компанията сподели, че до 2025 година ще предложи електрифицирана алтернатива (обозначение, което включва хибриди и plug-in хибриди) за всеки модел на Toyota и Lexus в международен мащаб. В световен мащаб Toyota възнамерява да влага над 70 милиарда $ в електрификация на транспортните средства до 2030 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР