Toyota обяви серия от актуализации за Yaris Cross в Европа,

...
Toyota обяви серия от актуализации за Yaris Cross в Европа,
Коментари Харесай

Toyota обнови най-малкия си кросоувър


Toyota разгласи серия от актуализации за Yaris Cross в Европа, след фейслифта на механично обвързвания с него Yaris по-рано тази година. Субкомпактният кросоувър към този момент се предлага с по-мощен хибриден задвижващ елемент, като в същото време се възползва от повече технологии в салона, по-добра изолираност и усъвършенствано съоръжение за сигурност.

 Toyota обнови най-малкия си кросоувър - 2

Започвайки с новата алтернатива за задвижване, Hybrid 130 съчетава 1,5-литровия мотор с атмосферно пълнене с по-мощен електромотор, като получава комбинирана мощ от 130 к.с. и 185 Нм въртящ миг. Увеличаването на мощността усъвършенства ускорението от 0 до 100 км/ч, което към този момент се прави за 10,7 секунди (подобрение с 0,4 секунди). Другата алтернатива Hybrid 115 остава разполагаем с мощ 115 к.с. и въртящ миг 141 Нм.
 
Външно обновеният модел резервира външния тип на своя предходник, като към палитрата е добавена нова цветова алтернатива Juniper Blue. Най-високото равнище на съоръжение Premiere Edition се отличава с извънредния си колорит Urban Khaki, допълнен от съответстващи акценти в интериора и комплект 18-цолови алуминиеви джанти. И двете модификации Premiere Edition и GR Sport употребяват усъвършенствания хибриден задвижващ елемент, като последната се отличава с по-спортна конфигурация на окачването с помощта на Gazoo Racing.

В интериора е заложено на технологиите, като според от равнището на съоръжение има избор сред 7-инчов или 12,3-инчов дигитален инструментален панел, допълнен от 9-инчов или 10,4-инчов сензорен екран за инфоразвлекателни системи. Мултимедийната система Toyota Smart Connect е получила усъвършенствания, като към този момент поддържа актуализации по въздуха и безжична съгласуваност с Android Auto и Apple CarPlay.

 Toyota обнови най-малкия си кросоувър - 3
 
Инженерите на Toyota са сложили като приоритет свеждането до най-малко на шума и вибрациите, с цел да подобрят цялостния комфорт на пасажерите в Yaris Cross. По-специално, те са добавили динамичен тампон на мотора, нова шумоизолация за таблото, и спомагателен пласт върху горния ауспух на капака. Освен това е употребявано по-дебело стъкло за предното стъкло и страничните прозорци, с цел да се подтиснат в допълнение нежеланите звуци и трептения.

И най-после, само че не на последно място, комплектът за сигурност Toyota T-Mate, който е общоприет за цялата гама на Yaris Cross, също е обогатен с нови и усъвършенствани функционалности. Хардуерът е модернизиран с нова камера и радар, който сканира по-далеч и по-широко от преди. Новите допълнения в пакета включват система за попречване на конфликт, угнетяване на ускорението, помощник за самодейно шофиране, помощник за безвредно излизане и система за увещание за задната седалка, а адаптивният круиз надзор е по-плавен и бърз от преди.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР