Toyota Motor Corp продаде 10,5 млн. автомобила през 2022 г.,

...
Toyota Motor Corp продаде 10,5 млн. автомобила през 2022 г.,
Коментари Харесай

Toyota е най-продаваната марка автомобили в света през 2022 г.

Toyota Motor Corp продаде 10,5 млн. автомобила през 2022 година, оповестиха от компанията, защитавайки купата си на най-продаван авто производител в света за трета поредна година.

Глобалните продажби на групата, включваща подразделението за камиони Hino Motors и производителя на дребни коли Daihatsu, се намалиха с 0,1%, като рекордните продажби в чужбина от 8,6 млн. автомобила помогнаха да се компенсира спадът от 9,6% на родния пазар.

Конкурентът и заел второто място Volkswagen Group по-рано този месец регистрира най-ниските си продажби от повече от десетилетие - 8,3 млн. автомобила. Блокиранията поради COVID-19 в Китай и войната в Украйна разстроиха веригите за доставки.

Макар че някои свързани с чиповете ограничавания на доставките важат и за Toyota, японският авто производител съобщи, че мощното търсене в Азия и увеличението на индустриалния потенциал и оптимизацията в Азия и Северна Америка са му помогнали да усили световното произвеждане с 5% през 2022 година

През ноември Toyota преразгледа прогнозата си за производството за настоящата финансова година до края на март от 9,7 млн. автомобила на 9,2 млн./БГНЕС

Токио / Япония
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg