Toyota Motor Co. обяви днес, че продажбите на превозните ѝ

...
Toyota Motor Co. обяви днес, че продажбите на превозните ѝ
Коментари Харесай

Toyota е номер 1 по продажби на коли в света

Toyota Motor Co. разгласи през днешния ден, че продажбите на транспортните ѝ средства са нарастнали с 10,1% предходната година, което прави японската компания най-големия производител на коли в света за втора поредна година и ѝ оказва помощ да изпревари още повече най-близкия си съперник – Volkswagen, написа „ Ройтерс “.

Автомобилният производител съобщи, че е продал 10,5 млн. транспортни средства през 2021 година, в това число от филиалите Daihatsu Motors и Hino Motors. На този декор за същия интервал Volkswagen е доставила 8,9 млн. коли, с 5% по-малко спрямо 2020 година, и записа най-ниските данни за продажби от 10 години насам.

Индустрията бе принудена да понижи производството на коли поради дефицита на полупроводници, зародил вследствие на нарушените поради пандемията вериги за доставки, засилвайки конкуренцията за значимия съставен елемент измежду производителите на потребителски електронни устройства.

Японската компания се оправи в пандемията по-добре от множеството марки, тъй като нейният вътрешен пазар, Япония и елементи от Азия, бе по-малко обиден спрямо Европа.

Toyota, която ще разгласява облагите си за третото тримесечие на 9 февруари, съобщи, че е евентуално да не доближи задачата за произвеждане на 9 млн. транспортни средства през бизнес годината, която завършва на 31 март, заради проблеми, свързани с COVID-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР