Тойота мотър (Toyota Motor) е на първо място в света

...
Тойота мотър (Toyota Motor) е на първо място в света
Коментари Харесай

Тойота е първа в света по продажби през 2021 г.

" Тойота мотър " (Toyota Motor) е преди всичко в света по продажби на коли през 2021 година, изпреварвайки за втора поредна година немския колос " Фолксваген " (Volkswagen), се показва в данни, оповестени през днешния ден и представени от Киодо.

Това се дължи най-много на мощните продажби в Китай и Съединени американски щати.

Въпреки дефицита на чипове в международен проект " Тойота " е продала близо 10,5 милиона транспортни средства предходната година, в това число и създадените от групата дребни коли " Дайхацу мотър " (Daihatsu Motor) и камионите на " Хино мотърс " (Hino Motors), което е напредък с 10,1 на 100 по отношение на миналата година.

Японският авто колос обаче изпитва усложнения да се завърне към естествени индустриални нива, защото продължава да се сблъсква с ограничавания по веригите за доставки поради разпространяването на Ковид-19 в Югоизточна Азия.

По тази причина " Тойота " бе принудена краткотрайно да затвори някои локални фабрики по-рано през тази година.

Продажбите на автомобилостроителя са се възстановили след спада от 11,3 на 100 поради пандемията от Ковид-19 и не са му достигнали едвам 250 000 транспортни средства, с цел да доближи рекордните продажби от предпандемичната 2019 година

Световните продажби на съперника " Фолксваген " са се намалили с 4,5 на 100 предходната година до 8,88 милиона транспортни средства най-много поради световния дефицит на чипове в целия свят.

През 2021 година " Тойота " е продала с 10,6 на 100 повече транспортни средства по отношение на миналата година,

а производството е намаляло с 1,5 на 100 до 2,88 милиона.
Глобалните продажби през декември са се намалили със 7 на 100 по отношение на същия месец на миналата година, а производството е намаляло с 6 на 100.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР