Toyota е сред твърдите защитници на идеята, че е твърде

...
Toyota е сред твърдите защитници на идеята, че е твърде
Коментари Харесай

Toyota продължава ускорено развитие на водородната технология

Toyota е измежду твърдите бранители на концепцията, че е прекомерно рано да се концентрира върху едно само софтуерно решение за реализиране на нулеви излъчвания, а точно електрически автомобили с акумулатори. Като разследване от това компанията създава по едно и също време както водородни горивни кафези, по този начин и технологии за реализиране на ефикасен горивен развой в мотори с вътрешно горене на водород.

През тази година посредством екипа на Rookie Racing, Toyota взе участие във всички надпревари за устойчивост Super Taikyu в Япония с GR Corolla H2, задвижвана от мотор с вътрешно горене, захранван с водород.

През август тази година автомобил с водороден мотор на Toyota можеше да бъде забелязан и отвън Япония. Това се случи за първи път по европейските публични пътища, когато GR Yaris H2 направи демонстрационен тур на по време на рали „ Ипр ”, Белгия.

Тази целенасочена и интензивна активност в моторните спортове спомогна за ускорение на развойната работа и техническия напредък. Например, в хода на един сезон на Super Taikyu, Toyota съумя да усили мощността на автомобила захранван с водород с 24%, а въртящия миг с 33%, постигайки пробив в динамичните характерности и достигайки равнище равно с това при потребление на стандартен бензинов мотор. Освен това успеваемостта бе увеличена с 25%, а времето за зареждане с гориво понижено от 4 м и 40 сек на 1 мин и 30 сек.
Оборудвайки 1,6-литровия 3-цилиндров турбо мотор от GR Corolla с технология за непосредствено впръскване на водород под високо налягане от моторните спортове и добавяйки експертния опит от Mirai за компановката на резервоарите за водород, Toyota сътвори водородния първообраз Corolla Cross H2. В момента се правят разбори и оценки в действителни условия на придвижване, дружно с продължаващото развиване в цифров аспект, в границите на които автомобилът скоро ще стартира зимни проби в Северна Япония.

Сред главните преимущества на изгарянето на водород са опцията да се употребяват съществуващите технологии на мотори с вътрешно горене, късото време за зареждане с гориво и значителното понижаване на нуждата от потребление на ресурсно лимитирани материали като литий и никел. Чрез адаптиране на съществуващите технологии и интензивно потребление на към този момент осъществени вложения, изгарянето на водород може да стане по-широко публикувано, като налично решение за понижаване на въглеродните излъчвания.

Днес Toyota е минала към 40% от дистанцията до комерсиализацията на артикули като Corolla Cross H2 Concept. Все още не е допустимо да се каже дали технологията ще се употребява при серийни модели, само че без подозрение има ясни опция в региона на моторните спортове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР