Toyota държи около 12% от американския и 4% от европейския

...
Toyota държи около 12% от американския и 4% от европейския
Коментари Харесай

Toyota: ДВГ изчезва към 2050 г.

Toyota държи към 12% от американския и 4% от европейския пазар, само че продава близо 43% от всички електрифицирани коли в света. Ето за какво прогнозата на шефа по развойната активност на японската компания, че през 2050 година мотори с вътрешно горене към този момент няма да се създават, няма нищо изненадващо.

Според Сейго Кузумаки счита, че стандартите за ограничение на нездравословните излъчвания ще стават все по-строги и ще принудят огромните концерни да влагат от ден на ден в създаването на електрически автомобили. В последна сметка това ще убие ДВГ.

"Очакваме разрешените излъчвания на въглероден двуокис през 2050 година да бъдат понижени с 90% в съпоставяне със сегашните условия ", споделя Кузумаки пред Autocar. "За да покриват новите стандарти за екологичност, производителите ще би трябвало да се откажат от елементарните бензинови и дизелови мотори и да ги заменят с хибридни силови установки ".

Toyota ще пусне първия си напълно електрически модел до края на десетилетието, излиза наяве още от изявлението на Сейго Кузумаки. Електромобилът ще черпи сила от йон-литиеви акумулатори и ще може да изминава 300 благи (483 км) с едно зареждане.

През 2020 година пък японците ще пуснат в произвеждане твърдотелни акумулатори, които се считат за революционно изобретение за електрическите автомобили поради доста по-добрите си експлоатационни характерности и дребни размери. По думите на Кузумаки Toyota има повече патенти за тази технология от всеки различен съперник на пазара.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР