Тоя човек (бел.ред. Християн Мицкоски), ако е политик, дава ли

...
Тоя човек (бел.ред. Християн Мицкоски), ако е политик, дава ли
Коментари Харесай

Коста Филипов: Да се оправя РСМ с ЕС, ако иска да става членка! България направи достатъчно компромиси

Тоя човек (бел.ред. Християн Мицкоски), в случай че е политик, дава ли си сметка, че риториката му усилва неотстъпчивостта на българската политическа класа във връзка с Република Северна Македония? Това запита в ефира на предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Коста Филипов, дълготраен сътрудник на български медии в Скопие във връзка едно от последните телевизионни изявленията на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, че България и Европейският съюз би трябвало да покажат, че в действителност желаят Република Северна Македония.

" Християн Мицкоски може да си приказва каквото си желае, той от дълго време се намира в предизборна акция в Република Северна Македония, ляга и става с апела да се отиде на предварителни парламентарни избори в Република Северна Македония, тъй като си мисли, че може да завоюва тези възможни избори и да оглави  новото държавно управление на Република Северна Македония. В тази реторика, която той употребява, няма нищо ново като рекламация към Републиката България и към Европейския съюз за това да дадели някакви нови знаци, че желаят Република Северна Македония да стане член на Европейския съюз. В такива случай постоянно се питаме: Коя страна е претендентът за участие, Република България или Република Северна Македония, та би трябвало да дава някакви новите доказателства, да прави някакви нови отстъпки, просто не мога да схвана тяхната логичност толкоз години към този момент ", разяснява Коста Филипов.

Според него България е направила към този момент задоволително взаимни отстъпки: " По принцип когато има някакъв разговор или се вършат взаимни отстъпки се гледа, с цел да се откри решение, да се създадат взаимни отстъпки и от двете страни. Сега ми се коства, че ние направихме задоволително взаимни отстъпки от своята позиция. Получава се към този момент неравностойна позиция в този разговор, който се води. В последна сметка в този момент сме увлечени в изборната акция за локалните избори, виждам, че и тематиката много-много не се върти и популярност Богу, в предизборната акция на претендентите, с някой изключения, смешни изключения, само че какво толкоз? В последна сметка Република Северна Македония има подписано съглашение с Европейския съюз, различен е въпросът дали това на нас ни е прелестно или не, само че ние го гласувахме в Народното събрание, и в последна сметка да се оправя Република Северна Македония с Европейския съюз, в случай че желае да става членка ", акцентира Филипов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР