Той завърши на 43-о място в генералното класиране със 120

...
Той завърши на 43-о място в генералното класиране със 120
Коментари Харесай

Феновете Са В Траур, Настъпи Краят На Една Епоха! Сбогуваме Се С Краля На Спорта! Край С Великия Шампион

Той приключи на 43-о място в генералното класиране със 120 точки, само че самото му присъединяване на тази възраст въодушевяваше и сподели, че още има забележителен състезателен хъс и упоритост да се съревновава с най-хубавите - както го правеше дълги години.

Бьорндален е осемкратен олимпийски първенец и четирикратен вицешампион. Спечели международната купа в биатлона шест пъти и има общо 133 победи. 252 пъти стъпваше на подиума.

Оставя голяма празнота в спорта, защото думите " Бьорндален " и " биатлон " се асоциираха и вървяха ръка за ръка. Това ще продължи, до момента в който спортът съществува, само че в този момент е с мъка поради новината.

Великият норвежец изнесе 15-минутен монолог пред локалните медии в спонтанна конференция, в която описа по какъв начин се усеща и за какво е взел това решение.

И не съумя да сдържи сълзите си.

" Мотивацията ми е неудържима. Бих желал да се състезавам още няколко години, само че това беше последната.

Празнувах Великден със фамилията си и бяхме към 25 души. Не го бях правил от 25 години. В този спорт би трябвало да се лишиш и да виждаш околните си доста по-рядко ", призна норвежецът.

Той разкри, че е получил аритмия и учестен пулс по време на тренировки този сезон и лекарите са го посъветвали да спре.

Така се поставя завършек на една от най-забележителните спортни кариери въобще. Тя продължи 25 години, само че ще се помни доста повече.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР