Той вече спечели дело и срещу МВР за незаконния арест

...
Той вече спечели дело и срещу МВР за незаконния арест
Коментари Харесай

Таксиджия осъди прокуратурата за 3000 лв., набедили го за каналджия

Той към този момент завоюва дело и против Министерство на вътрешните работи за противозаконния арест
Шофьор на такси от Пловдив осъди и прокуратурата за повдигнатото му и останало недоказано обвиняване, че е трафикант на мигранти. Той към този момент завоюва дело против Министерство на вътрешните работи, откакто потвърди, че е бил арестуван нелегално. Вътрешното министерство би трябвало да му заплати 500 лева, а държавното обвиняване - 3000 лева, като отплата за преживения стрес и дискомфорт, настрана би трябвало да покрие правосъдните му разходи от 1800 лева. 

Човекът качил трима чужденци в посока София на 8 февруари 201 година и бил спрян за инспекция малко преди тунела " Траянови врата ". Бил арестуван, колата му била конфискувана и върната чак през септември, когато било прекъснато и следствието против него. В това време той не можел да работи и взимал заеми от другари.

След това той оспорил първо заповедта за задържането си и тя е анулирана като незаконосъобразна, тъй като като лидер на такси не е имал съображение да откаже декларирания курс, нито пък е имал правото да ревизира документите на клиентите си. Последвали делата против Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Решението за дължимото от страна на държавното обвиняване обезщетение е произнесено от Окръжния съд в Пловдив и е дефинитивно. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР