Той вече е наречен Катар - гейт. Десетки евродепутати са

...
Той вече е наречен Катар - гейт. Десетки евродепутати са
Коментари Харесай

Разследват най-големия корупционен скандал в ЕС: Депутатската мафия, фаталната любов и купеното СП по футбол

Той към този момент е наименуван " Катар - гейт ". Десетки евродепутати са под съмнение, в това число един от водачите на Европейския съюз Жозеп Борел. Още по-интересното е, че Кайли, явно, не желае да „ отиде на дъното “ сама, а е подготвена да повлече цялата европейска администрация със себе си

Вярно е, че европейците, доста обичат да назовават Русия /а и други страни/ „ разсадник на корупция “, където „ олигарси “ и „ бандити “ купуват всички и всичко. Но още по-вярно е, че последният скандал с еврочиновниците демонстрира, че в Брюксел са се окопали " крадци " и " рушветчии ", подготвени да се продадат на всеки и за всичко.

КАТАРСКАТА СЛЕДА

Всичко стартира при започване на декември с огромна вест: белгийската полиция извърши шумна акция против някогашни и сегашни европейски чиновници. Освен това в ръцете на чиновниците на реда попаднаха не някакви секретарки и чистачки, а същински „ евроакули ” от водещите партии – Прогресивния алианс на социалистите и демократите и Европейската национална партия.

В резултат на интервенцията вицепрезидентът на Европейския парламент гръцката евродепутатка Ева Кайли, нейният татко Александрос Кайли, някогашният евродепутат от социалистическата секта Пиер-Антонио Панцери, както и генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Лука Висентини са арестувани.

Забележително е, че вследствие на това полицията откри доказателства в стила на пословичния съветски полковник Захарченко. В домовете на арестуваните са открити над 1,6 милиона евро в брой, което е изключително подозрително, поради непрекъснатата битка на европейските чиновници на реда против използването на пари в брой.

Причината за арестите съответства с новинарския декор - корупцията, обвързвана с провеждането на Световното състезание по футбол в Катар. Белгийската полиция сподели, че арестуваните, в подмяна на получаваните подкупи, са помогнали Катар да бъде хазаин на влиятелния шампионат, а също по този начин са повлияли на други депутати и вследствие на това - на политиката на Европейски Съюз по отношение на Катар. В резултат на това целият този скандал беше наименуван „ Катар-гейт “ / " Qatargate " / по прилика със абсурда „ Уотъргейт “ /Watergate/, който докара до оставката на президента на Съединени американски щати Ричард Никсън.

По информацията на Politico, следствени дейности са били осъществени на 20 адреса в Белгия, Италия и Гърция. Ключовите фигури измежду арестуваните са Кайли и нейният другар Франческо Джорджи, който се води в Европейския парламент като консултант за Близкия изток и Северна Африка.

КРЪГОВАТА ЗАЩИТА

Засега полицията се оправя сносно, съгласно Ел Денате, тъй като е съумяла да диалози Джорджи, който в подмяна на снизходителността към своята „ блага обичана “, Кайли е съумял да даде над 10-часови признания, без да крие, че е част от корупционна скица, в границите на която парламентаристи са получавали подкупи от управляващите на Мароко и Катар.

Нещо повече, италианецът твърди, че в действителност той е бил „ ковчежникът ” на тази проведена незаконна група, а също по този начин уточни и други съучастници – евродепутатите - социалисти Андреа Козолино и Марк Тарабела, а също по този начин уточни Пиер-Антонио Панцери като началник на групата.

Изненадващо в тази ситуация е забъркано и мароканското външно разузнаване, известно под комплицираното име Главна дирекция за разбори и документи. Както оповестява Le Soir, Козолино, Тарабела и Панцери са били в контакт с разузнаването и мароканския дипломат в Полша, получавайки парични „ награди “ от своите „ сътрудници “.

Един от подсъдимите Коцолино подаде оставка като народен представител и към този момент публично не е обвиняем, само че против него има съответни доказателства. Става дума за имейлите, които социалистът е изпратил до свои сътрудници в Народното събрание, призовавайки ги да гласоподават срещу документ, който упреква Катар, че е „ купил “ Световното състезание посредством подкупи на чиновници.

КРЪГОВЕ Пожарна охрана ВОДАТА

Qatargate рискува да се трансформира в един от най-големите кавги в Европейски Съюз през последните години. Бюрокрацията на Европейски Съюз много постоянно е подложена на критика от разнообразни страни за нейната " мудност " и изолираност от действителния живот. Но в този момент това е примесено с много наказателно дело по обвинявания в корупция, а също така и в полза на непозната страна.

Още по-интересно е, че Кайли, явно, не желае да „ отиде на дъното “ сама, а е подготвена да повлече цялата европейска администрация със себе си. Адвокатът на политика към този момент изрази версията, че някогашният народен представител не е работила независимо, а единствено е изпълнявала инструкциите на ръководителя си, небезизвестния заместник-председател на Европейска комисия Жозеп Борел.

Като цяло размерът на хипотетичната мрежа е голям, в този момент 60 евродепутати са подозирани от белгийската прокуратура, някои от тях бяха посочени от същия „ разговорил се “ Джорджи, който радказа, че той персонално ги е призовал да гласоподават за „ верните “ решения във връзка с трети страни.

Както и да е, само че при всички случаи Европейският парламент го чакат огромни разтърсвания. Кой знае какви още " скелети в килера " лежат у служители и депутати от мощно " порядъчната Европа ".

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР