Той вдигна държавната пенсия с 8,5%, на стойност до £900

...
Той вдигна държавната пенсия с 8,5%, на стойност до £900
Коментари Харесай

Есенното изявление „Дим и огледала“ показва, че изборната политика е активна | Бет Ригби

Той подвигна държавната пенсия с 8,5%, на стойност до £900 повече на година и вкара огромно понижаване на налозите в националното обезпечаване, което ще накара " междинната здравна сестра да икономисва над £520 годишно " и " характерен служител на реда " икономисва над £630 на година.

Това е оферта на дребно и е знак за идни неща.

Звучи добре, нали?

Но погледнете обратно към есенното изказване отпреди година, когато господин Хънт се опитваше да разчисти бъркотията с пагубния минибюджет на държавното управление на Тръс и блясъкът изчезна.

< /p>

Изявление от есента на 2023 година: Джереми Хънт признава, че ще „ отнеме време “ за понижаване на налозите

Тогава той събра £55 милиарда посредством комбинация от покачвания на налозите и съкращения на разноските, защото канцлерът издигна данъчната тежест на страната до най-високото равнище от Втората международна война.

В сряда канцлерът искаше да ни каже всичко, което в този момент желае да даде някои назад, с цел да възнагради упоритата работа и да ни покаже, че стопанската система е „ завъртяла ъгъла “.

Но погледнете самостоятелните прогнози и действителността е, че плащаме доста повече налози при консерваторите.

Разбира се, раздаването на национално обезпечаване коства на държавното управление £9 милиарда.

Но когато го сравните с £45 милиарда, които държавното управление ще събере за същия интервал от време посредством заледяване на данъчните прагове едновременно на висока инфлация и мантрата за понижаване на налозите звучи много кухо.

Според Службата за бюджетна отговорност (OBR) още четири милиона нископлатени служащи ще бъдат задължени за налог върху приходите сред 2022/3 и 2028/ 9, три милиона повече ще преминат към по-високата данъчна ставка, 400 000 души ще бъдат в спомагателната данъчна група.

Що се отнася до общата данъчна тежест, данъчните промени понижават данъчната тежест с 0,7% от Брутният вътрешен продукт, само че към момента се повишава всяка година до следвоенен връх от 37,7% от Брутният вътрешен продукт до 2028-2029 година: канцлер, който приказва, че е партия на ниските налози, като в същото време поддържа данъчната тежест на рекордно високи равнища.

Правителство, което желае гласоподавателите да им признаят за понижаване на налозите, даже когато те са ги сложили преди всичко, господин Хънт, ми сподели, че той е сложил налози предходната година, с цел да „ отбрани бизнеса от банкрут по време на пандемията и с цел да помогне на фамилиите през енергийната рецесия ".

Но когато го помолих да каже какъв брой тъкмо би вложил подоходния налог и националната застраховка посредством заледяване на данъчните прагове, това беше въпрос, който той в действителност направи не желая да отговоря.

„ Повишихме налозите, тъй като това беше вярното нещо, с цел да подкрепим фамилиите “, сподели ми той.

„ Ако се пробвате да споделят, че ще отнеме време, с цел да смъкват налозите до равнището, на което бяха, склонен съм. "

Но това държавно управление няма доста време, с цел да се опита да накара гласоподавателите да ги погледнат по различен метод.

Канцлерът евентуално се надява, че хората няма да виждат „ скрития налог “ да бъдат въвлечени в по-високи данъчни групи, макар решението за заледяване на праговете сред 2022-2028 година, което притегля повече от седем милиона души да заплащат по-високи налози, което евентуално е за какво не му хареса доста да запитвам за това, когато седнах в Министерството на финансите.

„ Просто не можете да твърдите, че това е есенна декларация за понижаване на налозите, когато данъчната тежест продължава да се усилва и е на най-високото равнище от 75 години ", сподели почитан лейбърист.

" Това, което те направиха през днешния ден, не може да компенсира всичките пари, които взимат като налози.

" Просто взима хората за простаци. Откъде знаеш, че си по-добре, слушаш ли Джереми Хънт или гледаш банковия си баланс? Изглежда зле, тъй като всичко - храна, ипотеки, сметки за сила - се повишава.

„ Когато данъчната тежест се повишава и растежът [за идващите три години] се понижава, това е просто още един миг за нулиране за това държавно управление пропусна. "

Но това, което господин Хънт се надява, че гласоподавателите ще виждат, е по-дебел пенсионен чек, погашение на компенсации и фиш за заплата в края на месеца - което е мястото, където предлагането на дребно идва на мястото.

Всичко е пушек и огледала; таксуваме се с повече налози, само че канцлерът се надява, че ще се почувствате по-добре.

Изборната политика е включена.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР