Той уточни, че според него колкото време е нужно, за

...
Той уточни, че според него колкото време е нужно, за
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Президентът се нуждае от време, за да се издаде указа за Гешев

Той посочи, че съгласно него колкото време е нужно, с цел да се приготви решението, толкоз ще е, а повода е, че би трябвало да се прегледа деликатно въпросът.

За първи път в историята на България правосъдните кадровици оферират предварително премахване от поста на основния прокурор. Това се случи в понеделник, като " за " гласоподаваха 16 членове на Висшия правосъден съвет, а четирима бяха " срещу ". Вчера от Висш съдебен съвет изпратиха на президента своето решение за освобождението на Иван Гешев.

" Има доста условия, свързани освен с това дали и по какъв начин ще се произнесе Конституционният съд, ще ви напомня, че единствено преди 3 седмици представителите на най-голяма партия в Народното заседание от трибуната при приемането на закона за контрола на основния прокурор споделиха, че той е противоконституционен. Значи до скоро бяха срещу, преди да се трансформират някои условия ", сподели проф. Александър Маринов.

Според него главният прокурор е станал неуместен на избрани политически фактори.

" Защо се случи това тъкмо в този момент - просто в един миг избрани политически фактори взеха решение да се освободят от Иван Гешев, който стана прекомерно неуместен. Вместо да се подчини, той реши да се бори, а оттова потегли това, което следим - настояването на имунитети, вадене на нови доказателства и условия ", разяснява още проф. Маринов.

По мотив напускането на 27-те регионални шефове в страната, той съобщи, че ясно стимулирано отвращение да се работи с новото държавно управление.

" Това е по този начин поради метода, по който бе формирано и първите му стъпки. Впрочем оплакваха се от напускането и освобождението на заместник-министрите. Тези заместник-министри, за които категорично бе помолен министър председателят да не ги пипа, през вчерашния ден те са освободени. За каква последователност приказваме ", добави Маринов.

Според него Румен Радев няма да взе участие със своя партия на локалните избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР