Той участва в неформалната среща в Софияминистрите на вътрешните работи

...
Той участва в неформалната среща в Софияминистрите на вътрешните работи
Коментари Харесай

Шеф в ООН: Трябва политическо решение в Сирия

Той взе участие в неофициалната среща в Софияминистрите на вътрешните работи на страните от Европейския съюз в границите на българското европредседателство. В срещата взе участие и еврокомисаря за миграцията , вътрешните работи и поданството Димитрис Аврамопулос.

Фолкер Тюрк добави, че светът е изправен пред невиждана обстановка с бежанския поток, и че рецесията в Сирия, Йемен и Ирак продължава.

Според Тюрк това, което прави Турция през последните години с приемането на бежанци е удивително. Той сподели още, че филантропичната организация е загрижена за сирийския спор и че най-хубавото решение е да се откри мир в страната.
По думите му съкровеното предпочитание на сирийските бежанци било да се върнат в страната си.

Тюрк сподели още, че се създава Глобалният контракт за безвредна, проведена и законна миграция. Според него е доста значимо страните, които поемат най-голяма тежест с приемането на бежанци да получават поддръжка. Той сподели още, че е доста значимо Европа да бъде част от процеса.

По думите му крайната цел в битката с бежанските рецесии по света е да има такава система, при която тежестта и отговорностите да бъдат равно разпределени и предсказуеми.

Нуждаем се от по-големи бройки за презаселване, сподели още Тюрк и добави, че европейската система за бежанците е обвързвана с интернационалната система.

Помощник висшият комисар по закрилата означи, представен от Българска телеграфна агенция, че е належащо да се обезпечи сигурност и регулярен достъп до протекция на бежанците, с цел да не прибягват до контрабандисти и да се придвижват нелегално. Тюрк добави, че в някои случаи би трябвало да се отворят и постоянни законни канали за миграция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР