Той твърди, че има уверението на областния управител на София-град

...
Той твърди, че има уверението на областния управител на София-град
Коментари Харесай

Трайчо Трайков иска ограничаване достъпа на граждани до Паметника на съветската армия

Той твърди, че има уверението на регионалния шеф на София-град Вяра Тодева, че поверената ѝ администрация ще реагира съответно. " За разлика от всички предходни случаи, когато сходни наставления, актове и заповеди са пренебрегнати или обжалвани по правосъден ред и не са изпълнявани, даже когато съдът е потвърждавал основателността им ", отбелязва Трайков.

Районният кмет написа още, че в писмо до дирекция " Сигурност " на Столична община е изискал да подхващат ограничения за съблюдаване на изискванията в издаденото от тях съгласувателно писмо за осъществяване на акцията пред оборудването, които категорично не разрешават слагането на преместваеми обекти като шатри, палатки и други сходни. 

На 9 август от " Левицата! " направиха палатков лагер против премахването на Паметника на Съветската войска. На идващия ден към тях се причислиха и представители на " Българска социалистическа партия за България " и на " Възраждане ". В известие до медиите на 11 август от регионалната администрация обясниха, че не могат да се ангажират с съответен период за преместването на паметника, предвид на времето, което се изисква за привършване на процедурата.



Министерският съвет реши на 2 август статутът на Мемориален комплекс " Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София да бъде изменен от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност. Това значи, че парцелът е в ръководство на регионалния шеф Вяра Тодева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР