Той спомена и вероятността от арбитраж. Досега България има силна

...
Той спомена и вероятността от арбитраж. Досега България има силна
Коментари Харесай

Анализатори за преговорите с „Газпром”: Да държиш оръжие на слепоочието, в очакване да се натисне спусъкът

Той загатна и вероятността от арбитраж. „ Досега България има мощна позиция, с помощта на това, че не е нарушила контракта, подават се поръчки, удостоверяват се количества и те се употребяват. Потвърдените количества са 0 и толкоз се употребяват ”, сподели още той.

Трайков разяснява и изказванията на служебния министър на енергетиката, че към този момент не се подават поръчки към „ Газпром ”. „ Това е третият риск - дейностите на тази част на държавното управление в този интервал ”, е неговото мнение.

Той обаче предизвести, че в случай че България компрометира позицията си за арбитража, това значи евентуални загуби сред 1,5 и над 2 милиарда лв..

Последните известия от служебния кабинет да се изискат неизползваните количества от „ Газпром ” разяснява и дипломатът Милен Керемедчиев. „ Тази поръчка беше направена още от президента Радев, когато връчваше третия мандат на Българска социалистическа партия. Той тогава заложи тезата, че в България енергийната рецесия е най-сериозният проблем. Същото показа и при назначение на служебното държавно управление ”, посочи той.

Керемедчиев уточни, че в същия този миг имало и изявления на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, която до тогава запазвала безмълвие, че договарянията с „ Газпром ” могат да бъдат възобновени. Затова регистрира: „ В момента по-скоро приказваме за политически дейности, в сравнение с за стопански такива ”, акцентира дипломатът.

Той изясни, че даже за настроени другарски към Русия страни, каквато е Унгария, за последната една година газът е поскъпнал четири пъти.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР