Той ще управлява МБАЛ Поморие считано от 01.03.2024 г. до

...
Той ще управлява МБАЛ Поморие считано от 01.03.2024 г. до
Коментари Харесай

Илко Илчев е новият управител на „МБАЛ Поморие“

Той ще ръководи МБАЛ Поморие считано от 01.03.2024 година до провеждането на конкурс, само че не повече от шест месеца

Илко Илчев е новият шеф на „ МБАЛ Поморие “ ЕООД, след решение Общински съвет-Поморие, взето на изключително съвещание през днешния ден. Предложението на кмета Иван Алексиев за нов шеф на болничното заведение бе подкрепено с гласовете на 18 присъстващи общински съветници и един въздържал се.

Илко Илчев е досегашният шеф на Общинско дружество „ Социално обслужване “, притежаващ нужната подготовка за заемане на новата служба и с дълготраен управнически опит. Според решението на Общинския съвет той ще ръководи МБАЛ Поморие считано от 01.03.2024 година до провеждането на конкурс, само че не повече от шест месеца.

При същите условия, общинските съветници взеха решение краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на „ Медицински център I – Поморие “ ООД да бъде доктор Нина Апостолова, педиатър. Решенията на Общинския съвет са в резултат на подадените заявки от досегашните шефове на МБАЛ Поморие и на Медицински център I за освобождението им заеманата служба. Като принципал, Общинският съвет не освобождава от отговорност досегашните шефове и не погасява пълномощието на Община Поморие да ревизира за съществуване на породени вреди.

„ Единодушието на Общинския съвет в поддръжка на моето предложение по сензитивна за обществото тематика, ме обнадеждава, че макар пристрастеностите около новия мандат за ръководство на Общината, рационалните решения и поетата посока за опазване активността на поморийската болничното заведение ще срещат от ден на ден поддръжка, а за какво не и по-съществена и действителна помощ от страна на ангажираните по тематиката наши съграждани “, сподели кметът Иван Алексиев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР