Той ще се адаптира гъвкаво към нуждите на телеком операторитеCisco

...
Той ще се адаптира гъвкаво към нуждите на телеком операторитеCisco
Коментари Харесай

Cisco разработи чип за „нов интернет”

Той ще се приспособява гъвкаво към потребностите на телеком операторите

Cisco Silicon One Q100 надвишава сега 10 терабита в секунда (Tbps)
(снимка: Cisco)

Cisco разгласи проекти за „ създаване на нов Интернет ” през идващите 10 години. За задачата компанията ще употребява лична унифицирана силициева архитектура за мрежово съоръжение.

Американската корпорация е създала чип Cisco Silicon One, който е в основата на нова серия рутери 8000. Твърди се, че това е първият мрежов чип, кадърен да се приспособява към дилемите на операторите и огромните компании отвън телеком бранша.
още по тематиката
Производителността на Cisco Silicon One Q100 надвишава сега 10 терабита в секунда (Tbps), само че разработчикът се надява да реализира в бъдеще 25 Tbps, отбелязва Telecompaper.

Унифицираният програмируем чип ще разреши на мрежовите оператори доста да понижат оперативните разноски и времето за погашение на новите услуги. Чипът може да се употребява във закрепени и модулни платформи, като с изключение на усъвършенствана програмируемост има висока енергийна успеваемост, мащабируемост и функционална еластичност.

Според Рей Мото, анализатор от ACG Research, нововъведенията на Cisco в областта на ИТ, софтуера, оптиката и микроелектрониката трансформират цялата стопанска система, която стои в основата на световната мрежа.

Решенията на компанията оказват помощ на клиентите да понижат оперативните разноски и да усилят мащаба, подготвяйки се за идната фаза на интернет, акцентира анализаторът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР